NIEUWLEUSEN WEATHER

    IJHORST – IJhorst uit was zelden een a-b-c’tje voor USV. Zondag al helemaal niet. USV was bepaald niet op dreef en ontsnapte in blessuretijd zelfs aan een complete afgang.

    (Advertentie)
    Ploeterend USV blijft in IJhorst steken op 0-0

    Zoals verwacht plooide de thuisploeg vanaf de aftrap collectief terug en liet het initiatief aan USV. In de 19e minuut had USV de wedstrijd open kunnen en moeten breken. Ian Vlierman bood Max Schaeffer een riante kans, maar die raakte de bal maar half. Toen even later Ian Vlierman te lang treuzelde om het IJhorst-doel onder vuur te nemen, was het wachten op een tegenstoot van de thuisploeg. Marcha Brakke haalde uit, maar Martijn Scheper wist er met een knappe redding een corner van te maken.

    De USV-aanhang hoopte na rust op meer tempo en aanvalskracht en leek direct op de wenken te worden bediend. Max Schaeffer ging na een prima pass alleen op doelman Timo Weemink af. Maar opnieuw ontbrak het aan nauwkeurigheid in de afronding. Het vervolg was het aanzien nauwelijks nog waard. USV bleef maar ploeteren en met de finish in zicht kwam het defensieve IJhorst steeds vaker aan een counter toe. Daardoor kreeg USV in minuut 90+3 nog bijna het deksel op de neus. Christaan Drogt dook op voor doelman Martijn Scheper, maar die wilde zoals zo vaak van geen wijken weten. Terwijl USV teleurgesteld afdroop, werd het laatste fluitsignaal door IJhorst met gejuich ontvangen.

    USV heeft deze week wat huiswerk te doen voordat het zondag tegen Stânfries de competitie vervolgt. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

    Share.