Aandacht voor elkaar tijdens gebakjesactie

0
20
Aandacht voor elkaar tijdens gebakjesactie

DALFSEN – Afgelopen week was het de week van de ontmoeting, een week waarin extra aandacht gevraagd wordt voor het onderwerp eenzaamheid, een week waarin we allemaal net even iets extra naar elkaar om kijken. Ruim 170 inwoners gingen met de gebakjesactie op 6 en 7 oktober op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken.

Niet voor iedereen is het namelijk vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleren Saam Welzijn Dalfsen, WijZ Welzijn Ommen, Evenmens Ommen en de Lionsclub Ommen-Dalfsen mooie en waardevolle contacten tussen mensen. Waarschijnlijk kent u ook wel iemand in uw omgeving die een bezoekje fijn zou vinden. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Veel mensen namen of nemen in de coronatijd bijvoorbeeld liever niet onnodig risico’s. Ze bleven vooral thuis en ontmoet(t)en weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Maar ook buiten corona tijd ervaren veel mensen gevoelens van eenzaamheid. Persoonlijk contact is belangrijk. Echte aandacht, een luisterend oor of samen een kopje koffie drinken kan net dat verschil maken voor die ander. Met elkaar moeten we voorkomen dat kwetsbare mensen vereenzamen.

Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie. De gebakjes haalden de deelnemers gratis op bij Bakkerij Timmer en Bakkerij Borger in Nieuwleusen en Bakkerij van der Most in Dalfsen en Lemelerveld. Vervolgens ging men met het gebakje op bezoek bij iemand die wel wat extra aandacht of een luisterend oor kon gebruiken.

‘’Ik ga met de gebakjes op bezoek bij een ouder echtpaar dat bij mij in de buurt woont’’, zegt Annet Hulsman uit Vilsteren. ‘’Ik loop altijd langs met mijn hond en vaak is er dan wel even wat contact, maar met zo’n gebakje heb ik weer een moment dat we echt in contact komen. Bij het ouder worden komen er ook vaak wat ongemakken bij, dat hoort helaas bij het leven, maar je kan er wel voor elkaar zijn in deze moeilijkere periodes’’.

Mevrouw Witsenburg uit Dalfsen gaat via Saam Welzijn wekelijks op bezoek bij een meneer in Dalfsen:’’ de meneer die ik bezoek heeft verder niet veel contacten, mijn bezoekje maakt het verschil. Deze leuke actie brengt veel mensen in beweging en we moeten het toch samen doen’’.

Heeft u ook regelmatig een gevoel van eenzaamheid en wilt u hierover praten met iemand, neemt u dan gerust contact op met één van de medewerkers van Saam Welzijn. Zij kunnen samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn die bij u passen. Bel 0529482121.