DEDEMSVAART – Donderdag 6 oktober, 21.00 uur het fluitje klinkt en Flash begint aan de wedstrijd middels een serve. Het is al de derde wedstrijd van Flash Hs1 die de eerste twee wedstrijden met enig gemak heeft gewonnen met tweemaal een 4-0 uitslag. Helaas was het begin van deze wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. DAC speelt thuis met een gele bal, een stuk lichter dan de normale volleyballen. Hierdoor was bij de mannen van Flash het op alle fronten zoeken naar gevoel in de bal. Helaas kwam dit gevoel er gedurende de set niet, de pass kwam niet bij de spelverdeler, de spelverdeler kreeg de bal niet juist bij de aanvallers en zo sukkelde het maar de eerste set door. Hierbij is er nog niet gesproken over de boog opslagen die werden ingebracht door Flash. De eerste set maar snel vergeten…. 25-14.

(Advertentie)

Set 2, Flash wist de bal onder controle te krijgen en kon gaan spelen met DAC zoals DAC met Flash speelde in set 1. Op alle fronten werd het beter en Dedemsvaart kreeg het spelletje niet aan het rollen. Hierdoor liep Flash er met de punten vandoor en eindigde deze set ook 14-25. Set 3 waren de partijen aan elkaar gewaagd en werd het besloten door een spannend slot stuk, waarbij de scheidsrechter op 25-26 de knoop door hakte en het punt aan de kant van Flash gaf, een erg discutabele beslissing wat voor Flash goed uitpakte waardoor het 25-27 werd.

‘Nog 1 set knallen’ zo klonk het begin van de vierde set. Dit zodat er op een late donderdagavond geen 5 setter werd gespeeld. Ondanks een scherp begin van Dedemsvaart begon de Flashtrein weer te rijden en denderde weer over DAC heen, met maar liefst een stand van 16-25.

Even juichen in een kringetje, een pilsje drinken en dan weer volle focus op de volgende trainingen en wedstrijden. 3 wedstrijden, 14 punten. Dit kan wel eens een mooi seizoen worden…

Zaterdag 15 oktober, 17.00 uur Flash Nieuwleusen Hs1 – Side-Out Hs2 in de Spil. U bent van harte welkom om deze wedstrijd te bekijken en, met de nodige support, de heren van Flash te ondersteunen naar overwinning nummer 4 van dit seizoen.