NIEUWLEUSEN – Na twee gelijke spelen in de openingsfase van de competitie in de tweede klasse was S.V. Nieuwleusen toe aan de eerste overwinning, maar PH wist geroutineerd de drie punten mee te nemen naar Almelo.

S.V. Nieuwleusen begon wervelend en overtuigend aan de wedstrijd en dat leverde gelijk, achteraf gezien, de grootste kans van de wedstrijd op als Leon de Raad vanaf links Randy een bijna niet te missen kans gaf om de score te openen. Helaas voor iedereen die S.V. Nieuwleusen lief heeft mikte Randy te hoog. Na acht minuten kwam er toch onverwachts een kink in de kabel wanneer, na balverlies op het middenveld, plots Alen Ramic alleen voor keeper Tim Hoogenkamp op kon duiken en de 0-1 gemakkelijk liet aantekenen. S.V. Nieuwleusen kreeg even weer een lesje in effectiviteit in deze tweede klasse. Hierna kreeg S.V. Nieuwleusen nog wel kansen via kopballen van Randy Vink maar ook de uitvallen van de gasten uit Almelo bleven in de eerste helft niet ongevaarlijk.

In de tweede helft probeerde de ploeg van trainer Jeroen Elzinga onverdroten de muur van PH te slopen, maar echte kansen leverde het, op een kopbal van Saake Malestein na, helaas niet op. Op het laatst probeerde de ploeg zelfs met vier aanvallers de PH verdediging te slechten maar de mannen uit Almelo gaven geen krimp en leken niet onder de indruk. De beste kansen kregen zij zelfs nog op het einde van de wedstrijd via Jurre van den Hof en via de uiteindelijke matchwinner Alen Ramic, maar ook zij troffen geen doel.

Zaterdag 15 oktober gaat de ploeg op bezoek naar Elim om daar proberen de eerste overwinning in de nog maar prille competitie binnen te hengelen.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Achterhoede: Niels Koets – Roy Bollemaat (41min. Kris Tinholt) – Saake Malestein – Leon de Raad
Middenveld: Tom Vasse (72 min. Jille Brinksma) – Ruben Brinkman (58 min. Stijn Hoekstra) – Reinier Meijerink – Thomas Koobs

Voorhoede: Bas Evenboer – Randy Vink

Scoreverloop

8e min.: Alen Ramic 0-1

Pupillen van de week waren deze week Luuk Willems en Thomas Heldoorn, beide jongens spelen in het talentvolle JO12-1 team.