USV krijgt te weinig tegen Stânfries

0
21
USV krijgt te weinig tegen Stânfries
USV krijgt te weinig tegen Stânfries

NIEUWLEUSEN – Na het teleurstellende optreden van vorige week tegen IJhorst heeft USV zich tegen Stânfries van een beduidend betere kant laten zien. Dat leverde ondanks het vele balbezit en dito kansen nog niet de gewenste drie punten op maar het vertrouwen in de groep lijkt groeiende.

Al na 8 minuten kwamen de gasten uit Appelscha op een 0-1 voorsprong toen Marc Drenth vrije doorgang in de USV-defensie kreeg en doelman Martijn Scheper volstrekt kansloos liet. Nog geen twee minuten later was de stand alweer in evenwicht toen een op maat gegeven voorzet van Max Schaeffer door Wouter Smudde prima werd binnengekopt, 1-1. Na deze snelle gelijkmaker hield USV de druk op het doel van Stânfries en creëerde het ook een aantal uitstekende scoringsmogelijkheden maar tot een doelpunt leidde dit niet. Het was dan ook buitengewoon ongelukkig dat USV in de 18e minuut door een toegekende strafschop, na hands van Niek Hamers, weer op achterstand kwam. Wim van Riezen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en gaf Scheper geen schijn van kans, 1-2.

USV raakte hierdoor niet van slag en nam met name in de tweede helft het heft volledig in handen. In de 59e minuut kwam het na een mooie aanval door een treffer van Niek Ekkelenkamp dan ook verdiend op gelijke hoogte, 2-2. Stânfries kwam  hierna eigenlijk nauwelijks meer in het stuk voor en USV kreeg kans op kans. Mede door het uitstekende keeperswerk van Giovanni Oldersma kon Stânfries een punt over de streep trekken en daarmee deed USV zich tekort.

Volgende week gaat USV op bezoek bij Havelte. De wedstrijd op Sportpark Meerkamp begint om 14.00 uur.