HAVELTE – Af en toe best aardig veldspel, maar twee totaal onmachtige aanvalslinies. Tel er twee goeie keepers bij op en de uitkomst is even logisch als voorspelbaar: het was en het bleef 0-0 in Havelte.

Toch zag het publiek twee doelpunten. In de 26e minuut leek Niek Hamers het overwicht van USV uit te drukken in cijfers op het scorebord. Zijn kopbal werd een halve meter achter de doellijn weggewerkt door een verdediger van Havelte. Maar zowel de grens als de scheids had deze loepzuivere treffer niet waargenomen. En helaas nog geen doellijntechnologie op sportpark De Meerkamp. Nog geen drie minuten later voelde Havelte zich bestolen nadat een aanval over rechts doeltreffend werd afgerond. Geen buitenspel. Maar wat dan wel? Het hoe en waarom van het veto bleef een vraagteken. USV zette na dit mazzeltje nog maar weer eens aan. Een schot van Niek Hamers werd knap gered door Havelte doelman Stan de Vos. Die even later ook een antwoord paraat had op een inzet van Bas Chierandjoe.

Ook na rust had USV een optisch overwicht, maar wist dit slechts zelden te vertalen in mogelijkheden. Vlak voor tijd had de ingevallen Jort Kouwen de winnende nog op zijn schoen, maar zag de bal rakelings naast gaan. Diep in blessuretijd drong Havelte zowaar nog even aan. Maar doelman Martijn Scheper liet zich niet verrassen en hield maar weer eens de nul. Zo stapte USV opnieuw met gemengde gevoelens van het veld. Nog steeds ongeslagen, maar zelf wedstrijden winnen blijft een enorme uitdaging.

Komend weekend is er geen competitie. Over veertien dagen gaat USV op bezoek bij Makkinga.