ELIM – Zaterdag 15 oktober speelde S.V. Nieuwleusen haar vierde wedstrijd in deze nog jonge competitie. Uit bij S.C. Elim won de ploeg van Jeroen Elzinga verdiend en overtuigend met 1-6.

De wedstrijd in Elim begon ruim 25 minuten te laat, aangezien het kalk op de lijnen in Drenthe nagenoeg onzichtbaar was. Na een spoedklus door de lokale lijnentrekkers ging de wedstrijd op een nat en grijs sportpark tegen drieën toch eindelijk van start. Met Kris Tinholt voor de geblesseerde Roy Bollemaat, begon S.V. Nieuwleusen verder in haar vertrouwde formatie.

De wedstrijd begint enigszins aarzelend van beide kanten, maar al snel zijn het de Nieuwleusenaren die het initiatief naar zich toetrekken.
De dominantie van de gasten resulteert al snel in de 0-1 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Randy Vink is het Reinier Meijerink die voor het eerst deze competitie een voorsprong voor Nieuwleusen op de borden zet. Enkele minuten later kunnen de meegereisde supporters juichen voor de 0-2. Thomas Koops onderschept de bal, draait zich vrij en laat van ruim twintig meter keeper Lunenborg kansloos.

Elim probeert ondertussen wat terug te doen, maar Tim Hoogenkamp laat zien wederom zien een betrouwbare sluitpost te zijn.
In de 24e minuut lijkt de wedstrijd definitief beslist. Na een voorzet van Thomas Koops rond Bas Evenboer beheerst af.
De frustraties bij de thuisploeg nemen toe, zodat de goed leidende scheidsrechter Braaksma niet anders kan doen dan een aantal gele kaarten uitdelen.

Dat de ruststand ‘maar’ 0-3 is, is te danken aan wat onnauwkeurigheid bij de ploeg uit Nieuwleusen, maar ook te danken het twijfelachtige optreden van de vlaggenist uit Elim.

Na rust dringt Elim nog even aan en gaat op zoek naar de 1-3. De goal valt echter aan de andere kant. In de 58e minuut maakt Randy Vink de 0-4.

Trainer Elzinga brengt met nog zo’n half uur op de klok Sander Bollemaat en Jille Brinksma binnen de lijnen. Jille maakt vrij snel de 0-5 door doelman Lunenborg keurig te omspelen en de bal in het inmiddels lege doel te schuiven. Ook Tom Huizingh maakt zijn opwachting. Hij vervangt de vanmiddag weer uitstekend spelende Tom Vasse.

Het spel van Nieuwleusen wordt wat slordig en levert uiteindelijk de eretreffer op voor de thuisploeg. Koekoek maakt de 1-5. Het slotakkoord is voor Thomas Koops die na een prachtige actie de bal via onderkant lat binnenschiet.

Na aantal wedstrijden waarin Nieuwleusen zichzelf te kort deed pakt het vandaag dan wel de verdiende overwinning en neemt de drie punten mee naar huis.

Zaterdag 22 oktober speelt S.V. Nieuwleusen de eerste knockout-ronde voor de beker. In en tegen Hattem wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Niels Koets (85e Sander Lefers), Kris Tinholt, Saake Malenstein, Leon de Raad (85e Roy in ‘t Veld)
Middenveld: Thom Koops, Ruben Brinkman (60e Sander Bollemaat), Reinier Meijerink, Tom Vasse (72e Tom Vasse)
Aanval: Randy Vink (60e Jille Brinksma) en Bas Evenboer