Herhaalprik tegen corona in De Trefkoele+ in Dalfsen

0
20
Herhaalprik tegen corona halen zonder afspraak

DALFSEN – GGD IJsselland opent komende weken extra vaccinatielocaties, waaronder in De Trefkoele+ in Dalfsen. Vanaf 26 oktober kunnen inwoners uit de gemeente Dalfsen en omgeving zich daar op woensdag laten vaccineren. Je kunt hiervoor een afspraak maken als je een uitnodiging hebt gehad of als je geboortejaar aan de beurt is (kijk op coronavaccinatie.nl/herhaalprik).

De herhaalprik is er voor iedereen van 12 jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad én minimaal 3 maanden geleden de laatste prik of een coronabesmetting heeft gehad. Een afspraak maak je via Planjeprik.nl of door te bellen naar 0800-7070.

Waarom een herhaalprik?

Het aantal coronabesmettingen ​neemt dit najaar toe. Uit voorzorg wordt daarom weer een coronaprik aangeboden. Deze herhaalprik tegen corona verbetert de kwaliteit van het afweersysteem en daarmee de bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden. Daarnaast is de herhaalprik nodig om de zorg bereikbaar te houden en om druk op de samenleving, door bijvoorbeeld uitval van personeel, te voorkomen.

Locaties en openingstijden

De tijdelijke priklocatie in De Trefkoele+ is vanaf 26 oktober iedere woensdag open. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. Vergeet niet een geldig ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen.