Jongerenwerk slaat handen in een

Dalfsen - Hardenberg

0
34
Jongerenwerk slaat handen in een

DALFSEN – De jongerenwerkers van Saam Welzijn uit Dalfsen en de jongerenwerkers van De Stuw in Hardenberg werken samen aan talentontwikkeling en tegen eenzaamheid. Nieuwe mensen ontmoeten én een musical maken in vier dagen tijdens de voorjaarsvakantie. Het jongerenwerk gaat samen met jongeren en vrijwilligers op kamp dat voor alle jongeren toegankelijk is.

Tijdens het kamp ga je bezig met je talent op het gebied van kunst, theater, dans en/of zang. Het kamp heeft een positieve benadering waarin jongeren geactiveerd worden om hun talenten te verkennen. Jongeren krijgen waardering en erkenning die ze verdienen. De talenten die ingezet gaan worden  vormen uiteindelijk een musical, de musical Aladdin. “De handige Harry’s of Henny’s gaan bezig met het bouwen van het decor of kostuums, de dansers maken samen met een docent fantastische choreografieën, weer een groepje speelt het theater plat en een ander zingt de sterren van de hemel”, aldus jongerenwerker Sofieke Luiken.

“Het musicalkamp wordt al langer georganiseerd in Dalfsen maar omdat er ook vraag was in Hardenberg hebben we het aanbod aan elkaar gekoppeld, verteld jongerenwerker”, Kelly van Ginkel. “Soms is het juist goed buiten je eigen woonplaats om nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Behalve het repeteren voor de musical zetten we echt de ontmoeting centraal, ’s avonds worden er activiteiten georganiseerd waarin je gaat samenwerken en je daardoor elkaar beter leert kennen”.

De jongerenwerkers vinden ‘inclusie’ ontzettend belangrijk. Iedereen kan deelnemen, het maakt niet uit wie je bent en of je ergens ervaring in hebt. In de jaren dat het al georganiseerd werd, is dit ook altijd vanzelf sprekend geweest. “Het is geweldig om te zien dat jongeren al op de eerste dag volledig zichzelf durven te zijn, we doen er alles aan dat alle jongeren zich prettig voelen”

De vrijwilligers zijn dans, theater en zangdocenten die de hele week mee op pad gaan om er een mooie productie van te maken. Daarnaast zijn er ook coaches die zich juist richten op ontmoeting en inclusie.

Het kamp vindt plaats in de voorjaarsvakantie en is voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Er zitten kosten aan verbonden, maar voor alle jongeren waarbij dit niet financieel haalbaar is, is er een financiële bijdrage mogelijk. Vanuit Hardenberg heeft het jongerenwerk hierin een samenwerking met Vecht voor Jeugd, maar ook bij Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn er mogelijkheden.

De productie zal ook ten tonele verschijnen op vrijdag 3 maart in Theater Carrousel te Ommen.

Meer informatie vind je op: Musicalkamp 2023 – Saam Welzijn, of stuur een van de jongerenwerkers een DM op Instagram.