S.V. Nieuwleusen boekt sterke overwinning op S.V. Gramsbergen

0
36
S.V. Nieuwleusen boekt sterke overwinning op S.V. Gramsbergen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 29 oktober ontving S.V. Nieuwleusen op het Klaverblad S.V. Gramsbergen. Onder toezicht van een goed gevuld Klaverblad werd er dik verdiend gewonnen door de thuisclub, 3-1.

Met het geweldig lekkere weer van vandaag en een tegenstander als Gramsbergen, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag. Het publiek ziet direct dat de thuisclub er geen gras over laat groeien en dat het wil winnen vandaag. S.V. Nieuwleusen zit er kort op en maakt het Gramsbergen flink lastig. S.V. Gramsbergen speelt slordig en wordt gedwongen om fouten te maken zonder dat S.V. Nieuwleusen nog echt gevaarlijk wordt. Na een minuut of tien beginnen de kansen te komen voor de oranjehemden. Thomas Koobs geeft de eerste serieuze waarschuwing af door zich goed langs drie verdedigers te worstelen waarna de inzet van Tom Vasse net geblokt wordt. Kort daarna is het Thomas die alleen op keeper Koster wordt gestuurd maar zijn lob gaat ruim over. In de 13e minuut is het Tom die goed doorzet en Randy Vink bij de tweede paal vindt die met links beheerst afrondt. Dezelfde Randy krijgt een paar minuten de volgende grote kans maar keeper Koster blijkt een taaie sluitpost vanmiddag. Zeker als een minuut later Tom de bal voor het inschieten heeft bij de tweede paal maar het weer Koster is die goed redt. Wanneer S.V. Nieuwleusen na 20 minuten een beetje gas terug neemt, krijgt S.V. Gramsbergen een beetje lucht maar het enige gevaar van de gasten moet echt uit standaardsituaties komen. De grote kansen zijn toch echt voor de thuisclub. Randy probeert het maar eens van rand strafschopgebied. Keeper werkt de bal slecht weg en zo in de voeten bij Bas Evenboer die in de 25e minuut dik verdiend de 2-0 binnenschiet. Voor de thuisclub is er geen vuiltje aan de lucht totdat opeens Tim Hoogenkamp opzichtig in de fout gaat. Hij probeert een aanvaller uit te spelen maar raakt de bal kwijt waarna Roy Seinen in de 36e minuut voor een leeg doel kan binnenschieten, 2-1. S.V. Gramsbergen tankt hier vertrouwen uit en probeert door te drukken. Na 5 minuten gaat deze storm alweer liggen als scheidsrechter Willems eventueel buitenspel wegwuift en Leon de Raad zeer beheerst afrondt, 3-1 ruststand.

In de rust wordt er bij S.V. Nieuwleusen niet gewisseld en daar is ook nog geen enkele reden toe. S.V. Gramsbergen wordt iets meer aan de bal gelaten maar grote kansen blijven uit, ook voor S.V. Nieuwleusen. De eerste kans in de tweede helft is pas na een kwartier, maar wel uit een vrije trap. Ruben Brinkman legt de bal op het hoofd van Randy maar helaas schampt de hij bal waardoor de bal net naast gaat. Aan de andere kant is er ineens een ouderwetse scrimmage voor het doel van Tim. Het thuispubliek houdt de adem in maar de bal kan gelukkig weggewerkt worden. In de loop van de tweede helft komen Kris Tinholt, Jille Brinksma en Tom Huizingh erin voor Tom Vasse, Randy Vink en Reinier Meijerink. Door de omzettingen is het S.V. Gramsbergen dat iets meer naar voren gaat voetballen waardoor er meer ruimte komt voor de aanvallers van S.V. Nieuwleusen. Als ook Leon af en toe over links opkomt, blijft het oppassen voor de verdedigers van S.V. Gramsbergen. Wanneer Leon na één van zijn rushes Jille vrij voor de keeper zet, is het toch weer Koster die redt. Deze redt andermaal wanneer Jille zelf goed doorgaat op rechts en in de korte hoek probeert binnen te schieten. Dankzij Koster is deze middag een afgang voor de ploeg uit Gramsbergen bespaart gebleven. Het enige wat zij deze middag tegenover het spel van S.V. Nieuwleusen konden zetten was gevaar stichten uit standaardsituaties. Vanmiddag stond de verdediging van S.V. Nieuwleusen als een huis en is nauwelijks in de problemen gekomen. Kortom een sterke teamprestatie wat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.

De volgende wedstrijd van  S.V. Nieuwleusen is op 5 november 2022 in Vriezenveen om 15:00 uur tegen DOS ’37 op sportpark Het Midden.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

  • Doel: Tim Hoogenkamp
  • Verdediging: Niels Koets, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Leon de Raad
  • Middenveld: Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Reinier Meijerink (71’ Tom Huizingh), Tom Vasse (68 Kris Tinholt)
  • Aanval: Bas Evenboer (85 Stijn Hoekstra), Randy Vink (68’ Jille Brinksma)

Scoreverloop:

  • 23’: 1-0 Randy Vink
  • 25’: 2-0 Bas Evenboer
  • 36’: 2-1 Roy Seinen
  • 41’: 3-1 Leon de Raad

Pupillen van de week

Mart Bijker en Stef Harink, beide jongens voetballen in JO13-1.