USV doet goede zaken in Makkinga

0
33
USV doet goede zaken in Makkinga
Niek Hamers loopt juichend weg na zijn schitterende openingstreffer. Foto: Peter Meijerink

MAKKINGA – Zelf met 0-2 winnen bij Makkinga terwijl de top-3 van de ranglijst stuk voor stuk punten verspeelde. Daardoor heeft USV deze koplopers ineens scherp in het vizier en is dan ook winnaar van het weekend in 4A Noord.

Groots was het zeker niet op het hobbelige, door dassen geplaagde veld in het kleine Friese dorp. Beide ploegen begonnen afwachtend. Het kat-uit-de-boom-kijken werd in de 9e minuut even onverwacht als fraai verstoord door Niek Hamers. De mee opgerukte USV-captain deed op randje buitenspel alles goed na een pass van Niek Ekkelenkamp. Schuin voor het doel kaatste zijn inzet via binnenkant paal in het net (0-1). Na deze schitterende treffer gooide de thuisploeg de schroom wat van zich af en probeerde USV terug te dringen. USV kwam een keer goed weg bij een kopbal, maar voor de rest viel er weinig te halen. Doelman Martijn Scheper heerste als een vorst in zijn strafschopgebied.

De minimale marge was na rust voor de thuisploeg het sein voor nog meer opportunisme. De ingevallen Ian Vlierman had die dadendrang meteen de kop in kunnen drukken. Na goed voorbereidend werk van Max Schaeffer stond de spits oog met doelman Roelof Betlehem. Maar zijn inzet strandde op het uitgestoken been van de ruime 40-plusser. De thuisclub bleef strijden voor een puntje en had pech toen een verdwaald afstandsschot zomaar de paal raakte. Aan de overkant wisten Ian Vlierman en Thijmen Stegeman de wedstrijd niet in het slot te draaien. Zo bleef het spannend. Tot de 85e minuut. Makkinga was nog een keer gevaarlijk, maar in de tegenstoot behield Thijmen Stegeman het overzicht en zette Max Schaeffer alleen voor Betlehem (0-2).

Zondag begint USV aan een serie tegen de huidige top-3 van de ranglijst. Om te beginnen thuis tegen Ruinerwold. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.