VRIEZENVEEN – Op sportpark Het Midden in Vriezenveen moest S.V. Nieuwleusen het zaterdag opnemen tegen DOS’37. Tegen vijf uur, toen het al begon te schemeren stond er een 1-0 overwinning op het scorebord voor de thuisploeg.

S.V. Nieuwleusen verliest in Vriezenveen van DOS’37

Dat DOS’37 één van de titelkandidaten is dit seizoen werd deze middag wel duidelijk. Onze oranjehemden begonnen te tam aan de strijd, wat op dit hogere niveau ten opzichte van vorig jaar een punt is waar toch aandacht aan moet worden besteed. Vanaf minuut één werd S.V. Nieuwleusen onder de voet gelopen en op alle fronten weggespeeld. Het leek erop dat de gastheren twee man meer in het veld hadden staan. Vooral op het middenveld werden de nog niet helemaal fitte Reinier Meijerink en Thomas Koobs op alle fronten afgetroefd. Om in topwedstrijden als deze mee te kunnen komen werd eens te meer duidelijk dat iedereen minimaal 100% fit is. In de derde minuut resulteerde dit al tot een grote kans voor Ronald te Morsche van DOS’37. Zijn vrije kopkans trof echter geen doel. Drie minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Senna Silva vd Veen, die de anders zo sterk en solide verdedigende Niels Koets een zure middag bezorgde, werd gelanceerd in de diepte en rondde beheerst af: 1-0. Pas na een half uur kreeg S.V. Nieuwleusen een beetje lucht. Nadat DOS’37 nog een dot van een kans kreeg, welke goed werd gered door Tim, waren er een paar mogelijkheden voor Randy Vink, die vanuit standaardsituaties een tweetal kopkansen kreeg, die over het doel en op de lat belandden.

Na rust een aanpassing aan de kant van S.V. Nieuwleusen door met een driemans-voorhoede te gaan spelen. Jille Brinksma, die na de rust Tom Vasse verving kreeg bij zijn eerste balcontact al een goede mogelijkheid. Zijn balaanname was echter onvoldoende om er een goede kans van te maken. Koen Nijkamp had een paar minuten later zijn vizier niet op scherp staan om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Oog in oog met Tim mikte hij de bal naast het doel. Randy Vink, die sterk speelde deze middag  kreeg op aangeven van Jille een grote kans. Maar zijn inzet werd goed gepareerd door Patrick Nittert. S.V. Nieuwleusen streed voor wat het waard was, maar had moeite met het tempo van de gastheren. Waar deze de bal bij een balverovering wel naar de juiste persoon wisten te passen, hadden de oranjehemden daar nogal moeite mee. In een alles of niets slotoffensief  van S.V. Nieuwleusen was het Randy Vink, die misschien wel de grootste kans van de wedstrijd kreeg. In minuut 96 (!) kreeg hij, na een scrimmage voor het doel de bal voor zijn voeten en mocht vanaf één meter aanleggen. Het was wederom Patrick Nittert die zich deze middag onderscheidde als een niet te nemen vesting. Scheidsrechter Scholtens, die deze wedstrijd prima leidde vond het hierna welletjes en blies, voor een opgelucht DOS’37 voor het einde. Een terechte overwinning voor de thuisploeg, die fier aan kop staat met het maximaal aantal punten uit vijf wedstrijden. S.V. Nieuwleusen blijft in de middenmoot bivakkeren  op een zesde plaats.

Zaterdag 12 november speelt S.V. Nieuwleusen een thuiswedstrijd op Het Klaverblad. Tegenstander deze middag is De Zweef uit Nijverdal, aanvang 14.30 uur.

6e min.: 1-0 Senna Silva vd Veen

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
    Verdediging:  Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein , Niels Koets (46e Kris Tinholt)
    Middenveld:  Ruben Brinkman (46e Tom Huizingh), Thomas Koobs (74e Stijn Hoekstra), Reinier Meijerink, Tom Vasse (46e Jille Brinksma)
    Voorhoede: Bas Evenboer, Randy Vink