USV maakt onverwachte jump naar koppositie

0
42
USV maakt onverwachte jump naar koppositie
De voorbereiding van de 1-0 in beeld. Frank Kuiper (met bal) loert op een gaatje, Niels Kappert (rugnummer 17) is attent. Foto: Peter Meijerink

NIEUWLEUSEN – Door zelf met 2-0 te winnen van Ruinerwold en misstappen van de concurrentie, voert USV ineens de ranglijst van 4A aan.

Tegen het eveneens nog ongeslagen Ruinerwold kon USV voor rust het verschil niet maken. Bas Chierandjoe kon net niet vol uithalen en een poging van Niek Ekkelenkamp strandde in het vangnet. Ook Frank Kuiper mikte langs de verkeerde kant van de paal. Ruinerwold kreeg voor rust minstens zoveel mogelijkheden, maar ook de gasten schoten niet met scherp. Ook al door goed verdedigend werk van sterkhouders Stan Scholten en Dennis van de Veen. Na precies een half uur claimde USV een strafschop. Max Schaeffer werd ondersteboven gelopen door doelman Jemson van het Hoge. De prima fluitende arbiter Stel gaf de keeper het voordeel van de twijfel.

Met de straffe wind in de rug pakte USV na rust de zaken voortvarend aan. Ruinerwold werd vol onder druk gezet. Van het Hoge keerde een inzet van Brian Grooters en zag een schot van Frank Kuiper over de kruising zeilen. Na een kwartier luwde de USV-storm en dook Ruinerwold een paar keer gevaarlijk op voor het doel van USV- keeper Martijn Scheper. Halverwege de tweede helft pakten de wissels van USV het podium. Eerst was Ruinerwold nog gevaarlijk uit een spelhervatting, maar in de 76e minuut frommelde invaller Niels Kappert de 1-0 binnen na fraai goochelwerk van Frank Kuiper op de achterlijn. Even later was de buit helemaal binnen. Nu hield over rechts Max Schaeffer het overzicht. Dirk Jan Jansen (18) gaf zijn visitekaartje af door de bal beheerst in de hoek te schuiven (2-0). Onder de heldere verlichting van de nieuwe LED-lampen miste Ruinerwold nog een grote kans op de aansluitingstreffer. Waarna het in blessuretijd nog even onvriendelijk werd. Drukte om niets.

En zo vond USV zichzelf na afloop zomaar terug aan kop van de ranglijst. Die positie wordt zondag verdedigd op bezoek bij Olyphia. Aanvang 14.00 uur op sportpark Spokedam in Noordwolde.