USV toch nog langszij bij Olyphia (1-1)

0
20
USV toch nog langszij bij Olyphia (1-1)

NOORDWOLDE – Aan de ongeslagen status van USV leek in Noordwolde een einde te komen. Maar het allerlaatste balcontact van de wedstrijd leverde diep in blessuretijd toch nog de luid bejubelde gelijkmaker op.

Olyphia trok vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe. USV had zeker een kwartier nodig om wat onder de druk uit te komen. Daarna was het duel redelijk in evenwicht. Beide ploegen hadden veel moeite het balbezit om te zetten in doelrijpe kansen. Na een half uur had Hielke de Jong de thuisclub op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet ging hoog over. De beste mogelijkheid voor USV werd ingeleid door de op links doorgebroken Thijmen Stegeman. Zijn voorzet op Max Schaeffer werd onderschept door doelman Lesley Prinsen. Na rust klopte Olyphia steeds nadrukkelijker op de deur van de USV-defensie. Na een schot net naast en de nodige corners miste Glenn Wiegman in 67e minuut de grootste kans tot nu toe. Het was uitstel van executie. Al was de penalty in de 70e minuut na een onbedoelde actie van Niek Ekkelenkamp makkelijk gegeven. Givano Martha schoot onberispelijk raak (1-0). Met nog 10 minuten op de klok zette USV vol aan voor een slotoffensief. En ineens bleek Olyphia toch kwetsbaar. In de 86e minuut was de ingevallen Dirk Jan Jansen attent na een inzet van Thijmen Stegeman. Het doelpunt ging niet door. Wel of niet buitenspel? Hoe dan ook, het vlagsignaal werd gehonoreerd. In slotminuut ging Givano Martha voor zijn tweede van de middag en de definitieve beslissing. Maar eerst lag Martijn Scheper in de weg waarna Stan Scholten de bal van de lijn haalde. Niet toevallig, want hij was deze middag de beste man aan de kant van USV. Diep in blessuretijd kreeg USV nog een vrije trap. Alles en iedereen werd richting zestien gedirigeerd. In die drukte won Niels Kappert het kopduel waarna de bal via het hoofd van een Olyphia-verdediger met een boogje in het eigen doel verdween (1-1). Meteen afgelopen. Zure druiven voor Olyphia en een niet meer verwacht puntje voor USV. 

Zondag is het derbyday. Dan komt Balkbrug op bezoek. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Volkszanger Nick Brinkhuis zorgt na afloop voor een muzikale invulling van de derde helft.