Hardlopen in het bos bij de Zwarte Dennen Cross

Nu ook met categorie 60+

0
36
Hardlopen in het bos bij de Zwarte Dennen Cross

STAPHORST – Aanstaande zaterdag 19 november organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de zestiende editie van de Zwarte Dennen Cross, een  crossloop in het recreatiegebied De Zwarte Dennen in Staphorst. Dit jaar weer met steun van de hoofdsponsor: Tegelhome & HV Wonen uit Rogat. Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. De deelnemers roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours dat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, single tracks, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes, heidepaadjes en, afhankelijk van het weer, mul zand of modder. Vorig jaar stonden er 540 hardlopers aan de start. Nieuw dit jaar is een 60+ categorie bij de 5 en 10 kilometer voor zowel mannen als vrouwen.

Jeugd

Om 12.00 uur begint de jongste jeugd (t/m 7 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 12.30 uur volgt de jeugd t/m 15 jaar voor een wedstrijd over 1.250 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in de categorie t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. In elke categorie zijn er bekers voor de drie snelste jongens en meisjes. Bovendien ontvangt elke deelnemer een medaille en is er fruit en drinken bij de finish.

5 en 10 km

Om 13.00 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 14.00 is de start van de slotafstand, de 10 km. Bij beide afstanden strijden de deelnemers om prijzen in de categorieën t/m 39 jaar, 40-49 jaar en 50-59 jaar en 60+ bij zowel de heren als de dames. Ook hier ontvangen de deelnemers een medaille en uiteraard fruit en drinken.

Online inschrijven

Elke hardloper kan meedoen, je hoeft niet lid te zijn van een atletiekvereniging. Inschrijven voor dit hardloopevenement kan uitsluitend online en kan nog t/m vrijdag 18 november via www.ag85.nl. De startnummers kunnen vanaf 11.00 uur opgehaald worden evenals een tent om je spullen neer te leggen bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen aan de Vijverweg.

Belevingspad

Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van de renovatie van het Belevingspad. Dit wandelpad van ongeveer 1,5 km is speciaal aangelegd voor (ouders met) kinderen. Om de paar honderd meter is er iets te ‘beleven’, zoals een blote-voetenpad, een insectenhotel, een kabelbaantje, een stukje met verschillende bodembedekking en houtsculpturen van allerlei dieren. Een extra reden dus om mee te doen met de Zwarte Dennen Cross!

Vechtdal Crosscompetitie

De Zwarte Dennen Cross is de tweede wedstrijd van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijden voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De Lemelerbergloop in Lemele was op 5 november de eerste wedstrijd. Op 14 januari, 4 en 18 maart 2023 volgen nog wedstrijden in Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. Om in het klassement te worden opgenomen, dienen de deelnemers bij minimaal vier van de vijf wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd.

Meer informatie over de Zwarte Dennen Cross en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.ag85.nl.