NIEUWLEUSEN – De dames van Flash Nieuwleusen Dames 1 hadden dit keer een ploeg voor hun staan die wat lager in het klassement stond dan de afgelopen weken, namelijk Sudosa-Desto Dames 4. Toch mocht dit geen voorbarige gedachtes opleveren: het was welbekend dat dit team steeds beter is gaan spelen de laatste paar wedstrijden en hier en daar wat puntjes binnen sprokkelden van teams die hoog op de ranglijst staan. Het beloofde dus weer een leuke volleybalpot te worden.

Flash begon de eerste set met Marit van der Woude als diagonaal, Myrthe Schuurman als spelverdeler, Joanne Kooiker en Sabine Schuurman als middens, Mireille Huzen en Judith Boonen als passer-lopers en Ingrid Baas als libero. De set ging goed van start: er werden mooie punten gescoord aan het net door Mireille Huzen en Judith Boonen, er was een sterke servicedruk van Sabine Schuurman en Marit van der Woude en de set-ups lagen goed aan het net door Myrthe Schuurman. Libero Ingrid Baas viste waar ze kon de ballen van de grond en Joanne Kooiker zorgde voor een sterk block. De dames van Flash liepen al snel uit wat resulteerde in een winst van 25-12.

De tweede set begon met een mooie servicereeks van Mireille Huzen waardoor de dames van Flash al gauw uitliepen. De setups van Myrthe Schuurman lagen goed waardoor Marit van der Woude en Judith Boonen een paar mooie aanvallen scoorden en Sabine Schuurman een aantal mooie omloopballen erin sloeg. Hierdoor kwam Flash al snel op een 7-0 voorsprong. Toch kwamen de dames van Assen iets beter in hun spel en scoorden een aantal puntjes achter elkaar. Dit was echter van korte duur want door een sterke blokkering aan de kant van Flash, Ingrid Baas die de harde aanvallen van Assen onder controle had met haar pass en een paar mooie aanvallen van Joanne Kooiker en Marit van der Woude bleef Flash het voortouw nemen. Er werd nog wat gewisseld bij de dames van Assen waardoor ze toch weer een beetje op Flash inliepen tot een stand van 21-17 maar daar bleef het ook bij. Na een time-out voor Flash wisten de dames zich te herpakken en de set naar zich toe te trekken wat resulteerde in een winst van 25-17.

In de derde set waren Flash en Sudosa-Desto meer aan elkaar gewaagd. Er werd gescoord aan de kant van Flash maar ook de dames van Assen scoorden een paar mooie ballen. Er werd lekker afgewisseld aan het net door Myrthe Schuurman en bij een gelijke stand van 13-13 kwam Sterre Oosterbroek, die normaal in Dames 2 van Flash Nieuwleusen speelt, in het veld voor Joanne Kooiker. Het leek er even op dat de dames van Flash uit zouden lopen maar dit bleef toch uit. Assen stond zelfs op een gegeven moment voor met 16-19. Na een time-out aangevraagd door Flash deden de dames van Flash er een tandje bij en wisten het spelletje om te draaien. Er volgde een lange servicereeks van Mireille Huzen, slim weggelegde ballen van Myrthe Schuurman en een aantal harde aanvallen van Judith Boonen en Marit van der Woude. Toch bleef het spannend tot het laatste moment met een eindstand van 25-23 voor Flash.

In de vierde set begon Iris Kooiker in de plaats van Myrthe Schuurman op de spelverdeling. De set begon met een fout in de opstelling aan de kant van Flash waardoor de dames van Nieuwleusen een beetje ontregeld waren. Dit was al snel te merken aan een forse achterstand van 0-9. De pass kwam niet meer aan, er werden veel servicefouten gemaakt en het was onrustig in het veld. Toch probeerden de dames van Flash te vechten voor elk punt. Dorien Wobben maakte haar debuut en kwam op de plek van Judith Boonen in het veld. De dames van Assen zaten helaas te goed in het spel en Flash had hier geen antwoord op. Dit resulteerde in een verlies van 15-25. Een set om snel te vergeten. Op naar volgende week, dan speelt Flash Nieuwleusen Dames 1 weer een thuiswedstrijd om 17:00 tegen Veracles Dames 2!