Grammofoonmuseum zoekt nieuwe presentatoren

0
35
Grammofoonmuseum zoekt nieuwe presentatoren

NIEUWLEUSEN – In de aanloop naar de opening, medio volgend jaar, is het Grammofoonmuseum Nieuwleusen op zoek naar nieuwe presentatoren. In januari start een training voor mensen die hiervoor een opleiding willen volgen.

Het Grammofoonmuseum opent in 2023 de poorten in het Olde Gemientehuus van Nieuwleusen (Westeinde 2). Het Olde Gemientehuus is dan omgetoverd tot een prachtig museum waar naar verwachting jaarlijks vele duizenden liefhebbers van oude afspeelapparatuur en liefhebbers van muziek hun weg naar toe zullen vinden.

Er komen twee mooie toonzalen, een platenbar en een studioruimte met analoge apparatuur uit de vorige eeuw. In de voormalige raadszaal worden bezoekers ontvangen en kunnen ze luisteren en kijken naar presentaties over de ontstaansgeschiedenis van de fonograaf en de grammofoon. Bezoekers kunnen ook zelfstandig rondlopen door het museum en genieten van video’s en muziek.

Meer bezoekers betekent ook dat het museum behoefte heeft aan meer presentatoren. Die kunnen bezoekers ontvangen, rondleiden en van informatie voorzien.

In januari 2023 start het Grammofoonmuseum met een training voor nieuwe presentatoren. Tijdens de training maak je kennis met de historie van de fonograaf en de grammofoon. Je leert hoe apparatuur werkt en hoe die aan bezoekers kan worden gedemonstreerd. De training wordt gegeven door ervaren vrijwilligers van het Grammofoonmuseum en professionals op het gebied van presenteren.

Heb je interesse om mee te doen en daarna vrijwilliger te worden bij het nieuwe Grammofoonmuseum, stuur dan een mailtje aan vrijwilliger@grammofoonmuseum.nl of kijk op de website www.grammofoonmuseum.nl.