USV blijft bij VWC steken op 1-1

0
21
USV blijft bij VWC steken op 1-1
USV probeert in de slotfase de beslissing te forceren, maar komt ook bij deze poging niet tot scoren. Foto: Peter Meijerink

MUNNEKEBUREN – Met een aanvallende speelwijze begon USV prima aan de klus in het Friese Munnekeburen. De plaatselijke fusieclub had grote moeite om onder de druk vandaan te komen. In de 10e minuut leverde die strijdwijze succes op. Een splijtende pass van Frank Kuiper bereikte Thijmen Stegeman, die doelman Kevin Bron het nakijken gaf (0-1). Voor USV het sein om terug te plooien op eigen helft. Dat pakte niet goed uit. De thuisclub kon achterin op adem komen en kwam naar voren toe steeds vaker als overwinnaar uit de duels. Daardoor hing de gelijkmaker in de lucht. In de 22e minuut was het raak. Dankzij een scherp indraaiende corner. Dennis Bron kreeg de treffer op zijn naam (1-1). Even later had USV pech toen een kopbal van Frank Kuiper op de paal belandde. Voor rust bleef VWC dreigend, meestal door handenbinder op links Onno van ’t Hoff.

Na de pauze probeerde USV nadrukkelijk het verschil te maken. De thuisclub koesterde het punt en liet zich aanvallend steeds minder zien. Jort Kouwen had zijn prima invalbeurt kunnen bekronen, maar zijn inzet stuitte op Bron. Tien minuten voor tijd leek het slotoffensief van USV toch nog de volle winst op te leveren. Maar VWC overleefde met enig fortuin een spervuur van schoten. Dennis van der Veen had in de extra tijd de winnende ook nog op zijn hoofd, maar weer de lat stond de winnende treffer in de weg.

Zondag speelt USV alweer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De Blesse komt op bezoek. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.