NIEUWLEUSEN WEATHER

DEN HAM – Op sportpark De Rohorst in Den Ham moest S.V. Nieuwleusen het zaterdag 26 november opnemen tegen de rode lantaarndrager. Na 90 minuten was het  S.V. Nieuwleusen dat de drie punten mee naar huis nam na een moeizame 0-1 overwinning.

(Advertentie)
    Zwaar bevochten overwinning voor S.V. Nieuwleusen

Voor Den Ham was van de aftrap duidelijk wat ze deze middag moesten doen, punten halen! Met fysiek voetbal maakte het S.V. Nieuwleusen de eerste 45 minuten bijna onmogelijk om hun reguliere spel te spelen. S.V. Nieuwleusen had dan ook de nodige moeite om elkaar te vinden en door de vele slordigheden gaf het Den Ham moed. De eerste grote kans was dan ook voor Den Ham, maar de goed ingeschoten bal van Kuipers spatte uiteen op de lat en ook de rebound wist Buitenhuis niet te verzilveren. De thee werd met een 0-0 stand bereikt.

Blijkbaar had trainer Jeroen Elzinga in de rust de nodige woorden gesproken, want na de rust een heel ander S.V. Nieuwleusen. Door enkele omzettingen was de balans in het elftal beter en wist S.V. Nieuwleusen de nodige kansen te creëren. Den Ham moest achteruit en met het nodige kunst en vliegwerk wist doelman Pekkeriet zijn doel schoon te houden. In de 60e minuut kwam Jille Brinksma in het veld voor Randy Vink. Dit bleek een gouden wissel want Jille wist zijn eerste kans, na prachtig voorbereidend werk van Tom Vasse, meteen te verzilveren.

Dit was het signaal voor Den Ham om nog driftiger op zoek te gaan naar een goal, echter die kwam er in de 30 resterende minuten niet. Daarentegen had S.V. Nieuwleusen de nodige kansen om het duel op slot te gooien, maar het vizier stond deze middag niet op scherp. In een zwaarbevochten wedstrijd trok S.V. Nieuwleusen aan het langste eind en ging met de 3 punten huiswaarts.

A.s. zaterdag 3 december speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Enter Vooruit. De wedstrijd is vervroegd naar 12.30 uur. Mocht Nederland op het WK geen groepswinnaar worden dan wordt de aanvangstijd weer teruggezet naar 14.30 uur.

Scoreverloop

0 – 1 61e min. Jille Brinksma

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
    Verdediging: Leon de Raad, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Niels Koets (46e min.  Kris Tinholt)
    Middenveld: Tom Huizingh (46e min Ruben Brinkman) Reinier Meijerink, Tom Vasse, Thomas Koobs.
    Voorhoede: Randy Vink (60e min. Jille Brinksma), Bas Evenboer (60e min. Stijn Hoekstra)