NIEUWLEUSEN – Na twee overwinningen op rij werd afgelopen zaterdag ook Enter Vooruit met een ‘koude’ drup aan de neus naar huis gestuurd. In verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal werd er al om half één afgetrapt op sportpark t’ klaverblad. De vele toeschouwers werden gelukkig warm gemaakt door een niet altijd goeie maar wel vermakelijke pot voetbal waarbij S.V. Nieuwleusen wederom aan het langste eind trok.

(Advertentie)

Toch kwam S.V. Nieuwleusen na 14 minuten op een achterstand toen Kris Tinholt zich de bal iets te makkelijk liet ontfutselen door Sander Jansen en omdat Tim Hoogenkamp niet helemaal op zijn post stond, kon Henri Knol vrij makkelijk de 0-1 voorsprong inschieten.

S.V. Nieuwleusen probeerde wel de bakens te verzetten maar het was Job Voortman die na een half uur alleen op Tim af kon gaan maar Tim redde cruciaal. Want in plaats van 0-2 werd het drie minuten later 1-1 toen Roy Bollemaat de fijne vrije trap van Ruben Brinkman perfect met zijn hoofd schampte en keeper Teun Nijhof kansloos liet. Het spel golfde voor de rust nog op en neer waarbij ook Enter Vooruit een duit in het zakje deed met wederom een kans voor Henri Knol nadat Job Voortman Leon de Raad uitspeelde.

In de tweede helft kwamen Jille Brinksma en Niels Koets het team versterken en vervolgde S.V. Nieuwleusen in een 1-4-3-3 formatie de wedstrijd. Dit leverde direct al een kans op voor Randy Vink, nadat Reinier Meijerink goed door stoorde op de Enter keeper, Randy’s schot miste echter precisie. Het spel bleef op en neer gaan maar dat was ook wel een kolfje naar de hand voor Jille die zijn snelheid optimaal benutte en de Enter verdediging handen vol werk bezorgde. Het was dan ook dezelfde Jille die een mooie diepe bal van Leon de Raad schitterend afmaakte met ‘buitenkantje’ rechts in verre hoek. Het was ook niet verassend dat Jille de eindstand van 3-1 liet aantekenen, nadat hij op aangeven van Stijn Hoekstra keeper Teun Nijhof beheerst uitspeelde.

Al met al een hele nuttige overwinning die de debutant in de tweede klasse nu op een hele verdienstelijke vierde plaats doet belanden. In het warme gezellige clubhuis werd het feest vervolgens gecompleteerd met de overwinning van het Nederlands elftal, zanger Hans en zelfs Sint en Piet kwamen het tot de nok toe gevulde clubhuis nog even verblijden.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld en wel om 15.00 in Meppel tegen de plaatselijke F.C.