Gemeente Dalfsen treedt toe tot landelijk netwerk grote plattelandsgemeenten

0
24
Gemeente Dalfsen

DALFSEN – De gemeente Dalfsen is toegelaten tot het landelijk netwerk van grote plattelandsgemeenten, de P10. Bij netwerk zijn 31 gemeenten aangesloten. Samen slaan ze de handen ineen om vraagstukken en ambities die alle plattelandsgemeenten raken, zowel in de landelijke als Europese politiek, onder de aandacht te brengen. Het doel is dat er in Nederland een balans is in de belangen tussen stad en platteland.

Dalfsen heeft eerder de ambitie al uitgesproken om de komende bestuursperiode meer in te zetten op regionale en gemeente-overstijgende samenwerkingen. De toetreding tot de P10 sluit hierbij aan.

Onze plattelandsgemeente in haar kracht zetten

Burgemeester Erica van Lente: “Ik ben blij dat de gemeente Dalfsen kan toetreden tot de P10. De gesprekken die door de P10 worden gevoerd met Den Haag en Brussel, zijn voor ons als plattelandsgemeente van belang. Door samen op te trekken met andere plattelandsgemeenten kunnen we echt een verschil maken voor onze inwoners en ondernemers. Dat maakt deze samenwerking zo waardevol. Uiteindelijk hebben we namelijk allemaal hetzelfde doel: de uitdagingen waar het landelijk gebied voor staat onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld op het vlak van platteland, recreatie en toerisme en economische kansen. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking.”

Meer informatie over de P10 is te lezen op www.p-10.nl.