GRIJPSKERK – Na een goede voorbereiding door een bakkie koffie bij onze sponsor Proeflokaal Zuid te hebben gedaan, gingen de meiden van Flash vol goede moed naar Grijpskerk om daar punten op te halen. Helaas is onze diagonaal speler Marit van der Woude vandaag niet aanwezig. Eenmaal aangekomen in de kantine werden de laatste broodjes en salades gegeten. Alles om met volle energie aan de wedstrijd te beginnen.

De 1e set van de wedstrijd werd als volgt gestart: Myrthe Schuurman als spelverdeler. Judith Boonen en Lisa Bollemaat op de passer-loper positie, Manon van Blanken en Sabine Schuurman als midden, Dorien Wobben als diagonaal en Ingrid Baas op de libero positie. De meiden van Flash en de meiden van Grijpskerk gingen lange tijd gelijk met elkaar op. Er werd aan de kant van Flash veel aangevallen, maar de meiden van Grijpskerk haalden alles van de vloer en wisten met hun aanval wel bij ons te scoren. Op een stand van 18-17 kwam Mireille Huzen in het achterveld Judith Boonen vervangen. Helaas bleef Grijpskerk scoren en ging de 1e set met een stand van 25-19 naar de meiden van Grijpskerk.

De 2de set werd er gewisseld op de spelverdelingspositie. Iris Kooiker kwam in het veld voor Myrthe Schuurman. Ook Judith Boonen stond weer in het veld. Deze set begonnen de meiden van Flash iets beter in het spel te raken. Er werd meer gevarieerd in de aanval en verdedigend werd er ook meer van de vloer gehaald. Toch bleef Grijpskerk ook op scherp staan en haalden veel ballen van de vloer. Coach Gerry Smit-de Vries paste nog een dubbele wissel toe. Myrthe Schuurman erin voor Dorien Wobben en Mireille Huzen voor Iris Kooiker. Hiermee wilde de coach van Flash alle aanval opties openhouden. Ook Joanne Kooiker mocht in deze set haar punten scoren. Tot de 20 punten konden de meiden van Flash meekomen, maar trok toch Grijpskerk aan het langste eind. 25-20 is de eindstand van de 2de set.

Vol goede moed begonnen de meiden van Flash aan de 3de set. Er samen voor zorgen om er nog een 5de set uit te slepen. Het ging lange tijd weer gelijk op. Nieuwleusen bleef hard voor elkaar werken en er werd veel gevarieerd door de spelverdelers. Toch lukte het de meiden van Flash niet om de ballen af te maken. Hierdoor ontstonden er veel lange rally’s. Myrthe Schuurman kwam erin om het spel verdelen over te nemen en Manon van Blanken kwam terug op de midpositie. Bij een achterstand van 22-18 kwam Lisa Bollemaat aan serve en wist dit tot 22-22 gelijk te brengen. Toch waren de meiden van Grijpskerk net iets slimmer en wisten door een harde aanval en een tactische bal deze set binnen te slepen.

De 4de was het op bij Flash. Er werden te veel serve fouten gemaakt en blokkerend kwamen we te kort. De meiden van Grijpskerk stonden blokkerend wel goed en aanvallend kwamen we er niet meer door heen. Ook onze tactische ballen werden van de vloer gehaald. Dit alles leidde tot een 25-12 eindstand. Helaas geen punten voor Flash Nieuwleusen.
Volgende week weer een nieuwe week om het resultaat van vandaag te verbeteren. We spelen dan thuis om 17:00 uur tegen Wesseling DOK dames 1.