S.V. Nieuwleusen sluit eerste seizoenshelft in stijl af

0
29
S.V. Nieuwleusen sluit eerste seizoenshelft in stijl af

MEPPEL – Afgelopen zaterdag moest S.V. Nieuwleusen naar F.C. Meppel voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dat S.V. Nieuwleusen in een flow zit was ook deze middag weer duidelijk, de 3 punten gingen mee naar Nieuwleusen.

S.V. Nieuwleusen startte sterk in Meppel op het glibberige en hobbelige veld. In de 12e minuut neemt de uitstekend spelende Ruben Brinkman een vrije trap die op de 2e paal valt, waarna Jille Brinksma de bal kan binnentikken, 0-1. F.C. Meppel maakt 6 minuten later na een snelle uitbraak de gelijkmaker via Hugo Bisschop. Over en weer krijgen de ploegen wat kansjes. S.V. Nieuwleusen-keeper Jasper Hoekman brengt een paar keer prima redding en aan de andere kant weet S.V. Nieuwleusen het net ook niet te vinden. Met een 1-1 ruststand zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na de rust is het F.C. Meppel dat sterk aan de 2e helft begint, maar langzamerhand trekt S.V. Nieuwleusen het spel naar zich toe. In de 58e minuut is het Saake Malestein die de afvallende bal na een corner voor de voeten krijgt, hij schiet de bal beheerst in de linkerhoek. S.V. Nieuwleusen gooit het tempo wat omhoog en dit levert diverse kansen op via Randy Vink en Thomas Koobs. In de 69e minuut krijgt S.V. Nieuwleusen een corner, de bal komt op de lat en het is opnieuw Saake Malestein die de terugspringende bal binnenkopt. F.C. Meppel probeert nog wat te forceren, maar de hardwerkende Randy Vink pikt wederom zijn goaltje mee. Hij kopt de bal prima over de uitlopende keeper heen en bepaalt de eindstand op 1-4.

S.V. Nieuwleusen kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft en toont aan het niveau van de tweede klasse prima aan te kunnen. De oranjehemden gaan de winterstop in met een uitstekende 3e plaats op de ranglijst. Na het trainingskamp in Albufeira wordt de competitie op 21 januari hervat met de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau in Almelo.

Scoreverloop

  • 12 min. 0-1 Jille Brinksma
  • 18e min. 1-1 Henri Bisschop
  • 58e min. 1-2 Saake Malestein
  • 69e min. 1-3 Saake Malestein
  • 90e min. 1-4 Randy Vink

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Jasper Hoekman.
Achter: Leon de Raad, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Kris Tinholt (61. Sander Lefers),
Midden: Reinier Meijerink (86. Tom Huizingh), Ruben Brinkman, Tom Vasse (84. Stijn Hoekstra), Thomas Koobs,
Voor: Jille Brinksma (61. Bas Evenboer), Randy Vink.