NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 17 december speelde JO15-1 dan echt de kampioenswedstrijd, uit naar vv Den Ham JO15-1. Bij winst of gelijkspel kon S.V. Nieuwleusen het kampioenschap vieren.

De wedstrijd ging over en weer met de in eerste helft meerdere kansen voor S.V. Nieuwleusen, maar helaas geen doelpunten. In de tweede helft kwam Den Ham wat beter uit de kleedkamer. Na wat momenten over en weer viel toch de 1-0 voor Den Ham. Dit was een tikje wat  toch even verwerkt moest worden.

In de  laatste 10 minuten ging  S.V. Nieuwleusen opportunistischer voetballenen, dit betaalde zich vrij snel uit. S.V. Nieuwleusen kwam langszij en een vreugde explosie volgde.

De rest van de wedstrijd werd geconcentreerd uitgespeeld en zo was het kampioenschap in de 1e klasse een feit!

Dit werd uitgebreid gevierd met muziek en (fris)drinken in de kleedkamer en daarna nog op de club met patat, huldiging en uiteraard de teamfoto met de sponsor.

Een hele mooie teamprestatie, op naar de hoofdklasse!!