Ouderavonden over thema’s die jongeren bezig houden

0
21
Ouderavonden over thema’s die jongeren bezig houden

DALFSEN – Saam Welzijn en de gemeente Dalfsen organiseren samen diverse ouderavonden voor ouders van kinderen en jongeren van 10 t/m 24 jaar. Thema’s die besproken worden, gaan over het aantrekkelijk geld kunnen verdienen door jeugd in een ongure wereld, hoe het Puberbrein werkt en hoe je het gesprek aan kan gaan over alcohol- en drugsgebruik. Hoe herkent u signalen, hoe gaat u het gesprek aan en hoe ervaren andere ouders dit? De ouderavonden zijn verdeeld over verschillende data en locaties.

Tijdens deze avonden zijn naast deskundigen ook burgemeester Erica van Lente en wethouder Jan Uitslag aanwezig om te horen hoe u deze thema’s als ouder ervaart.

Dinsdag 17 januari: Snel geld verdienen: zit er wat achter?

Op dinsdag 17 januari geeft Halt een ouderavond over de gevolgen van snel geld verdienen. Jongeren laten zich makkelijk verleiden tot snel geld verdienen. Ze staan niet stil bij de risico’s en de gevolgen van betrokkenheid bij ondermijnende criminaliteit. Halt geeft u inzicht in signalen die duiden op ondermijnende criminaliteit. Hierbij bepreken zij ook wat u kunt doen als u signalen herkent bij uw kind en hoe u hierover in gesprek kunt gaan. Deze ouderavond vindt plaats in de Spil in Nieuwleusen en is van 19.30 tot 21.00 uur.

Woensdag 1 februari: Het Puberbrein

Op woensdag 1 februari is de tweede ouderavond over Het Puberbrein. Hier ontvangt u als ouder uitleg/theorie over de werking van het Puberbrein, het gedrag en de leefwereld van pubers en adolescenten. U leert onderscheid te maken in normaal pubergedrag en gedrag waarover u zich zorgen moet maken. Deze ouderavond vindt plaats in Reimink Café en Zalen in Lemelerveld en is van 19.30 uur tot 21.15 uur.

Donderdag 23 februari: ‘Waar is dat Feestje precies’?

Op donderdag 23 februari is de laatste ouderavond, genaamd ‘Waar is dat feestje precies?’. Veel jongeren krijgen tegenwoordig te maken met alcohol, blowen en/of lachgas in hun omgeving. U vraagt zich als ouder misschien af: Hoe ga ik hierover in gesprek? Hoe stel ik grenzen en voorkom ik conflicten? Deze voorstelling geeft inzicht en adviezen wat u als ouder kunt doen. De ouderavond wordt verzorgd door een theatergroep die herkenbare en humoristische situaties naspeelt waarin het gesprek met uw kind centraal staat. Deze ouderavond vindt plaats in theater de Stoomfabriek in Dalfsen en begint om 19.45 en duurt tot 21.15 uur.

Kom langs!

Uw kind en/of puber hoeft niet direct met één van deze thema’s te maken te hebben. Het kan ook leerzaam zijn hoe u kunt handelen wanneer uw kind in de toekomst wel met één van deze thema’s te maken krijgt. De ouderavonden zijn erg interessant en iedereen uit de gemeente Dalfsen is welkom!

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere van deze ouderavonden, dan kunt u zich gratis aanmelden via www.saamwelzijn.nl/ouderavond.