S.V. Nieuwleusen MO11-1 zaalkampioen 2022-2023

0
23
S.V. Nieuwleusen MO11-1 zaalkampioen 2022-2023

NIEUWLEUSEN – Ook voor het team Meiden Onder de 11 begon na 2e fases op het veld de winterzaalcompetitie.

Het team bestaat uit 10 fanatieke meiden die zowel op het veld als nu in de zaal uitkomt in een gemengde competitie.

Teamspirit is wel het sleutelwoord binnen dit team en zo werd menig jongensteam te kijk gezet door deze kleine oranjeleeuwinnen.

De zaalcompetitie bestond uit gemengde teams (vv DES), jongens van FC Dalfsen en onze eigen JO11-3 en de MO11 meiden van Lemele. De eerste wedstrijden begonnen goed en werd er gewonnen van Lemele en Dalfsen.

In de tussenstand rond de jaarwisseling stonden de meiden dan ook vier bovenaan de ranglijst met 5 punten voorsprong op nummer 2 vv DES.

De laatste beslissende wedstrijden werden gespeeld op eigen bodem in De Spil in Nieuwleusen. Hoewel een aantal meiden bij niet fit ware won ook hier de teamspirit. Ziek of niet ze ware er voor elkaar, alle 10! Fanatiek maar toch ook zeker onder de indruk van het vele publiek dat bestond uit vele supporters waaronder vaders, moeders, opa’s en oma’s. Was de voorsprong voldoende?

Helaas gingen de eerste wedstrijden tegen de meiden van Lemele en de boys van Dalfsen nipt verloren en kwamen toch de zenuwen. Tegen de eigen jongens van JO11-3 werd er gelijkgespeeld en pakten we een puntje. Het kwam dus aan op de laatste wedstrijd tegen nummer 2,  vv DES.

Ook deze wedstrijd liep niet zoals de meiden zouden willen en kwamen op een 2-0 achterstand. Maar de teamspirit dreef de meiden tot grote hoogte. Volle bak werd er gespeeld en zowaar was het frivole spel weer terug. In het restant van de wedstrijd werd er door de meiden maar liefst 4x gescoord en dat was ruim voldoende voor het kampioenschap! Wat een strijd, wat een meiden! Chapeau!

Achterste rij van links naar rechts:
Lisa Beltman, Esmee Brinkman, Marit Stokvis, Maureen Blonk, Anke Uilen, Silke van Raalte, Lyse Meijer, Yvon Kuiper

Voorste rij van links naar rechts:
Sam Goutbeek en Fleur Snoeijer