S.V. Nieuwleusen JO7-1 Zaalkampioen

0
20
S.V. Nieuwleusen JO7-1 Zaalkampioen

NIEUWLEUSEN – Na een goede start  door alle 3 wedstrijden in Lemele op 24 december te winnen lag S.V. Nieuwleusen JO7-1 op kampioenskoers. Maar in de sporthal in Ommen moest het beslist worden. Na de eerste 2 wedstijden gewonnen te hebben met 2-1 en 4-1, volgde er een gelijkspel tegen Ommen. Hierdoor mocht de laatste en allesbeslissende wedstrijd niet verloren worden van nummer 2 FC Dalfsen. Met Bjorn als steunpilaar op de goal, en Hidde, Dave en Tijn als verdedigers stond er een sterk blok achterin. Jay en Rick zorgden voor de creativiteit en gevaar voorin. Na een zinderende ontknoping, met kansen aan beide zijden, werd er uiteindelijk met 1-1 gelijk gespeeld. Dit was voldoende om te worden van de winterzaalcompetitie 2022 – 2023!!

S.V. Nieuwleusen JO7 is, na Jong Oranje, de eerste stap in het spelen in een team bij S.V. Nieuwleusen en is bedoeld voor spelers tussen de 5 en 7 jaar. De JO7 speelt 4×4 op een 1/8 veld met kleine goals zonder vaste keeper. Er wordt gespeeld tussen clubs in de regio in de vorm van minitoernooitjes. Een wedstrijddag kan dus uit of thuis zijn en er worden gemiddeld 2-3 wedstrijden á 20 minuten gespeeld. Na de JO7 volgt de overstap naar de JO8 waar er in een KNVB competitie wordt gespeeld op een 1/4 voetbalveld.

Op foto

Boven van links naar rechts:
Jay Hu, Dave Westerhof, Rick de Weerd

Onder van links naar recht:
Hidde Knoll, Bjorn Bouwman

Op de foto ontbreken: Tijn Bouwmeester en Sam van Lenthe