NIEUWLEUSEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 zijn diverse leden in het zonnetje gezet. Allereerst werd Helma Bloemert bedankt met een bos bloemen. Zij regelt al jaren een kaartje, een fruitschaal of een andere attentie voor leden die geblesseerd zijn of die te maken hebben met andersoortig lief en leed. Bij AG ’85 treffend AG en Wee genoemd.

(Advertentie)

Jubilarissen

Daarna werden de jubilarissen gehuldigd. De volgend leden zijn 12,5 jaar lid: Michiel Huzen, Marjan Meijerink, Karin Nijlant, Ronnie Krul en Jan Dunnink. De aanwezige jubilarissen ontvingen naast een bos bloemen een jubileumspeldje.

Kilometervreters

Het Kilometervretersklassement werd bij de mannen voor de tiende achtereenvolgende jaar gewonnen door Michiel Huzen. Hij liep in 2022 bijna 750 wedstrijdkilometers, een record. De prijs voor het Kilometervretersklassement bij de vrouwen werd gewonnen door Jeanette Mussche. Zij kwam tot 141 kilometer.

Clubkampioenschap

Tot slot werden de clubkampioenen van 2022 in de verschillende categorieën gehuldigd. Voor het clubkampioenschap kunnen de leden punten verdienen door wedstrijden te lopen op de volgende acht afstanden: 3 km, 5 km, 4 Engelse Mijl, 10 km, 15 km, 10 Engelse Mijl, halve marathon en marathon. De toegekende punten zijn afhankelijk van de gelopen tijd en de leeftijd van de deelnemer. Via een formule worden punten toegekend aan de resultaten. Uitgangspunt is het Nederlands record op de betreffende afstand in de verschillende leeftijdscategorieën. De snelst gelopen tijd per afstand telt mee voor het eindresultaat. Vervolgens worden de hoogste scores van 5 afstanden opgeteld.

Winnaars

In de categorie Mannen tot 40 jaar was Klaas Kisteman de beste. Karlo Hoeve en Lambert Russcher werden tweede en derde. Bij de Mannen 40-50 jaar was de titel voor Michiel Huzen. Henk Hokse werd tweede en Lambert Put derde. Albert Mussche werd de clubkampioen bij de Mannen 50+. Tweede en derde werden Jan Beldman en Roelof Schra. Bij de Vrouwen tot 40 jaar ging de prijs naar Heleen de Boer. Linda Roo en Renate van der Vegt werden tweede en derde. Frederiek de Boer was de beste van de Vrouwen 40-50 jaar. Corina Klomp werd tweede en Gerda de Groot derde. Gerda Akkerman werd de clubkampioen bij de Vrouwen 50+. Marjan Meijerink en Jeanette Mussche werden tweede en derde. De wisselbeker voor de algehele kampioen ging bij de mannen naar Albert Mussche en bij de vrouwen naar Gerda Akkerman.

Share.
Exit mobile version