NIEUWLEUSEN – Zaterdag 21 januari speelden de dames van Flash Nieuwleusen dames 1 in eigen huis tegen Flash Veendam dames 1.

4 punten voor Flash Nieuwleusen dames 1

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de jeugdteams N5-2 en N4-1 gehuldigd. De eerste set werd er gestart met Iris Kooiker, Marit van der Woude, Judith Boonen, Manon van Blanken, Sabine Schuurman-van den Berg, Ingrid Baas en Dorien Wobben. De meiden van Flash wisten druk te geven op de tegenstander en wonnen de set met 25-15.

De tweede set begon Mireille Huzen voor Dorien Wobben. Flash Veendam was sterk aan het spelen en wist een goede, sterke serve druk te brengen. Veel meiden brachten de bal met een sprong serve over het net. Hier hadden de dames van Flash Nieuwleusen veel moeite mee. Daardoor kwamen ze op een grote achterstand. Door de goede serve druk van Sabine Schuurman-van den Berg kwamen de dames van Flash Nieuwleusen weer op een gelijke stand. Vanaf 23-23 werd het erg spannend en ging het gelijk op. Helaas was Flash Veendam te sterk en trokken zij aan het langste eind. De eindstand was 26-28.

In de derde set bleef het erg spannend en werden er lange rally’s gespeeld. Veel ballen werden van de grond gevist. De dames van Flash Nieuwleusen wonnen de set met 25-23.

In de vierde set waren de dames van Flash Nieuwleusen dames 1 gedreven om de set te winnen. Joanne Kooiker kwam ook nog in het veld op de midden positie. Daardoor hebben alle dames van Flash Nieuwleusen kunnen spelen deze wedstrijd. De set werd gewonnen met 25-19.

Volgende week zaterdag 28-01-2023 speelt Flash Nieuwleusen dames 1 om 16:00 uur in Sneek tegen vc Bolsward Dames 1.