ALMELO – S.V. Nieuwleusen is 2023 begonnen met een prima overwinning op C.V.V. Oranje Nassau Almelo. Onder de rook van Erve Asito, de thuisbasis van 1ste divisieclub Heracles, werd met 0-2 gewonnen.

(Advertentie)

S.V. Nieuwleusen startte met Sander Lefers en Stijn Hoekstra voor de geblesseerden Niels Koets en Reinier Meijerink. O.N. werd direct onder druk gezet, het elftal oogde fris na een geslaagd trainingsweekend in Albufeira. De ploeg van hoofdtrainer Jeroen Elzinga voerde de opdracht om O.N. met pressievoetbal te bestrijden goed uit. Er volgden diverse kansen, die echter hoog over werden geschoten. Spits Randy Vink kreeg de grootste kans na een verkeerde terugspeelbal.

In de 34ste minuut kopte verdediger Saake Malestein raak uit een hoekschop van Stijn Hoekstra, waarbij vermeld dient te worden dat een O.N. verdediger wel erg behulpzaam was. Ook O.N. kreeg kansen maar doelman Tim Hoogenkamp en zijn sterke verdedigers waren op hun hoede. Met 0-1 werd er thee gedronken, de vele trouwe S.V. Nieuwleusen supporters hadden een vermakelijke eerste helft gezien.

Na de rust kwam Nemo Hekkert rechtsback Sander Lefers verdienstelijk vervangen. Bas Evenboer kreeg vlak na rust een grote kans en Roy Bollemaat kopte een corner via de vingers van doelman Te Riet over. Direct daarna een enorme kans voor O.N. die niet te missen leek. Met een fantastische reflex dook Tim Hoogenkamp naar de benedenhoek en bewaakte de voorsprong.

S.V. Nieuwleusen bleef de handige dribbelaars van O.N. als een volwassen team onder druk zetten. In de 57ste minuut scoorde Tom Vasse beheerst na een bekende dribbel en slim tikje van Thomas Koobs: 0-2. Ondanks de achterstand bleef O.N. de aanval zoeken, dit ook na diverse wissels. Trainer Jeroen Elzinga  wisselde nog diverse keren, maar aan de stand veranderde niets. Een prima teamprestatie van het jonge elftal.

Zaterdag 28 januari a.s. speelt S.V. Nieuwleusen de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft thuis op sportpark ’t Klaverblad tegen Tubantia uit Hengelo Overijssel, aanvang 14.30 uur.

Scoreverloop

34e min. 0-1 Saake Malestein

57e min. 0-2 Tom Vasse.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel:                   Tim Hoogenkamp

Verdediging:         Leon de Raad, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Sander Lefers (45e (Nemo Hekkert)

Middenveld:          Stijn Hoekstra (70e Tom Huizingh), Ruben Brinkman (86e Sander Bollemaat) Tom Vasse (90e Roy in’t Veld) en Thomas Koobs.

Aanval:                Bas Evenboer en Randy Vink.(86e Niek Bollemaat)