KRAGGENBURG – Op bezoek bij hekkensluiter Kraggenburg speelde USV een uiterst moeizame eerste helft. Met een opportunistische spelopvatting probeerde de thuisploeg voortdurend de watervlugge aanvaller Robert Olczyk aan het werk te zetten. USV had er eigenlijk geen pasklaar antwoord op. Liep ook door eigen slordigheden steeds achter de feiten aan en kwam een paar keer goed weg bij kansen voor de polderploeg. Zelf wist USV er heel weinig tegenover te stellen en mocht dan ook blij zijn dat het zonder kleerscheuren de rust haalde (0-0).

Met precies dezelfde namen tapte USV na rust uit een heel ander vaatje. De tegenstander werd vastgezet en via de vleugels kwamen er ineens wel bruikbare voorzetten. Eentje ervan landde in de 55e minuut op het hoofd van Dennis van der Veen. De lat stond succes in de weg. Een minuut later was Wouter Smudde dichtbij. Zijn inzet werd gekeerd door de paal. Weer een minuut later werd het nieuwe elan alsnog beloond met een voorsprong. Doelman Gert-Jan Wals kreeg nog wel een hand achter het schot van captain Niek Hamers, maar de bal was overduidelijk de doellijn gepasseerd (0-1). In de 62e minuut leek Dennis van der Veen de voorsprong te verdubbelen. Hij gaf Wals met een schuiver het nakijken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. USV zette de nodige vraagtekens bij deze beslissing. Even later was Wouter Smudde over rechts zijn tegenstanders te snel af. Maar Max Schaeffer kon de voorzet op maat niet verzilveren. Zo kreeg de thuisclub weer moed en perste er nog een slotoffensief uit. Zonder resultaat. Eindstand 0-1.

Zondag speelt USV thuis tegen IJhorst. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.