S.V. Nieuwleusen nestelt zich in top van de tweede klasse

0
38
S.V. Nieuwleusen nestelt zich in top van de tweede klasse

NIEUWLEUSEN – In een aantrekkelijk duel tussen twee aanvallend ingestelde ploegen won S.V. Nieuwleusen zaterdag verdiend met 2-1 van directe concurrent Sparta Enschede met. Na een ruststand van 1-1, was het uiteindelijk de thuisploeg die met een verdiende overwinning aan de haal ging en beslag legde op de derde plaats.

Iets na half drie floot scheidsrechter Van Koolwijk op sportpark ‘t Klaverblad voor de aftrap van een duel om plaats drie de 2e klasse J oost. De thuisploeg moest het naast de al wat langer geblesseerde Reinier Meijerink vandaag ook doen zonder Tom Vasse als aanjager op het middelveld. Ook in Nieuwleusen geldt dat het vooral moet gaan om de spelers die er wel zijn. In dit geval was dat Sander Bollemaat die, na zijn goede invalbeurt van vorige week, zijn basisdebuut maakt in S.V. Nieuwleusen 1. 

De ploeg van Jeroen Elzinga, maar ook de gasten uit Enschede, lieten vanaf minuut één zien dat ze voor de volle drie punten wilden gaan. Na enkele halve kansen voor de thuisploeg, was het Bas Evenboer die na een klein kwartier de 1-0 op het scorebord bracht. Helaas voor het goed bezochte sportpark ‘t Klaverblad hield de voorsprong niet lang stand en kwamen de gasten via het hoofd van de jarige Jorn Jonge Poerink snel langszij. 

Na de gelijkmaker waren het twee ploegen die vooral op zoek waren naar de voorsprong. Er werd in hoog tempo gespeeld, wat soms te koste ging van de nauwkeurigheid. Enige minuten voor het rustsignaal waren de talrijke supporters getuige van hoogstaand toneelspel in het strafschopgebied van de thuisploeg. De fopduik van tukker Kremers werd terecht bestraft met een gele kaart. 

Na de thee betraden twee ongewijzigde ploegen het veld. Hoewel S.V. Nieuwleusen meteen het initiatief probeerde te pakken, moest doelman Tim Hoogenkamp een aantal keren alert optreden. Via een aantal hoekschoppen en vrije trappen probeerden de oranjehemden voor gevaar te zorgen. Na ruim een half uur spelen in de tweede helft werd Roy Bollemaat, niet meteen de kleinste van het stel, met een zuiver ippon binnen het vijandelijk strafschopgebied naar de grond gewerkt. Scheidsrechter van Koolwijk was helaas niet erg scherp en liet deze overtreding onbestraft. Luttele seconden later konden de supporters van Nieuwleusen toch op de banken, Randy scoorde de 2-1 via goed voorbereidend werk van Thomas Koobs.

De gasten uit Enschede probeerden met wat meer druk naar voren gevaar te stichten voor het doel van goalie Tim Hoogenkamp. Een deel van deze pogingen werden echter in de kiem gesmoord door, de soeverein op het middenveld acterende, Ruben Brinkman.

Het laatste kwartier had Nieuwleusen de wedstrijd rustig kunnen uitspelen, ware het niet dat er een zuiver doelpunt van Leon de Raad wegens buitenspel werd afgekeurd. Helaas voor zijn team en natuurlijk ook voor een euforische Leon, was de scheidsrechter onverbiddelijk.

In de laatste fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. S.V. Nieuwleusen zocht met de rappe Jille Brinksma de ruimte achter de laatste linie, maar kon dit helaas niet omzetten in een ruimere voorsprong.

Na afloop toonde trainer Jeroen Elzinga uitermate content met de 2-1 overwinning en was trots op zijn jonge ploeg die weer eens liet zien zeer volwassen te kunnen voetballen.

‘Over doelstellingen ga ik het helemaal niet hebben, maar we staan er wel lekker bij zo’, aldus een zeer te goed te spreken Elzinga.

Zijn ploeg kan zich nu opmaken voor een aantal oefenduels, waaronder maandag 13 februari om 20.00 uur in Kampen. S.V. Nieuwleusen speelt dan met haar team tot en met 21 jaar tegen de leeftijdsgenoten van DOS Kampen.

Zaterdag 18 februari om 15.00 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen 3e klassen DVC uit Dedemsvaart en op donderdagavond 23 februari om 20.00 uur thuis tegen ZZVV. Zaterdag 4 maart om 15.00 uur hervat S.V. Nieuwleusen de competitie in Almelo tegen PH.

Scoreverloop

14e  min.:1-0 Bas Evenboer

16e  min.: 1-1 Jorn Jonge Poerink

65e  min.: 2-1 Randy Vink

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Nemo Hekkert, Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad

Middenveld: Stijn Hoekstra (57e Roy in ‘t Veld), Thomas Koobs, Ruben Brinkman, Sander Bollemaat (57e Jille Brinksma)

Aanval: Bas Evenboer, Randy Vink (87e Tieme Brinksma)