USV heeft ook tegen IJhorst aan één treffer genoeg

0
20
USV heeft ook tegen IJhorst aan één treffer genoeg
Matchwinner Wouter Smudde duelleert met twee verdedigers van IJhorst. Foto: Peter Meijerink

NIEUWLEUSEN – Net als het doelpuntloze heenduel in IJhorst waren ook tijdens de return op sportpark Hulsterlanden de treffers duur. Direct na rust sloeg USV toe en hield daarna achterin de rijen gesloten (1-0).

Voor de pauze zat het publiek nog niet echt op het puntje van de stoel. USV was na ruim een kwartier nog dichtst bij de openingstreffer. Dirk Jan Jansen zag doelman Tino Weemink iets te ver voor zijn doel staan. Die was kansloos op het geboogde schot maar werd gered door de paal. Met de rust in aantocht drong IJhorst meer en meer aan. Maar kwam ook niet veel verder dan wat speldenprikken. Op slag van rust mikte Wouter Smudde te hoog om USV alsnog op voorsprong te zetten. Dat deed de actieve aanvaller direct na de pauze wel. Na een goed lopende aanval behield Dennis van der Veen het overzicht. Zijn panklare voorzet werd door Wouter Smudde van dichtbij afgerond  (1-0). Sein voor IJhorst om wat meer druk naar voren te zetten. Zo verliet IJhorst sterkhouder Marc Leneman zijn verdedigende stelling. Dat gaf USV ook wat meer ruimte, maar over en weer bleven de kansen schaars en werd er niet meer gescoord.

Dankzij de 1-0 zege klom USV naar de tweede plaats op de ranglijst.  Waarbij de doelcijfers een verhaal apart blijven. Want USV scoorde de minste treffers van alle ploegen in 4A Noord. Maar voor de tegenstanders viel er ook weinig te juichen. Doelman Martijn Scheper noteerde tegen IJhorst alweer zijn achtste (!) clean sheet van dit seizoen. En dat mag toch ook een bijzondere teamprestatie worden genoemd. Zondag gaat USV op bezoek bij naaste achtervolger Stânfries. In Appelscha wordt om 14.00 uur afgetrapt.