Kulturhus De Spil presenteert een spetterend voorjaarsprogramma

0
39
Kulturhus De Spil presenteert een spetterend voorjaarsprogramma

NIEUWLEUSEN – Aankomende voorjaarsvakantie gaat het gebeuren. Dan is er weer veel te doen in Kulturhus De Spil. De voorjaarsvakantie wordt traditiegetrouw afgetrapt met het Luchtkussen Festival dat plaats vindt in de Sporthal van De Spil.

Ook kunnen ouders samen met hun kinderen genieten van verschillende poppentheatervoorstellingen. Deze vinden plaats in ‘’Het Vestzaktheater’’ in De Spil. De poppentheatervoorstelling ‘’Nog een keertje’’ is overigens ook zeer geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking.

Al enige tijd werken het Kulturhus en de bibliotheek samen aan het realiseren van een ruimte in de bibliotheek, waar kleinschalige kunst- en cultuur gerelateerde activiteiten kunnen plaats vinden. Nu de theatergordijnen hangen, kunnen we eindelijk dit soort mooie voorstellingen programmeren in De Spil, aldus Keijzer, manager van De Spil.  

Verder vindt er deze voorjaarsvakantie voor het eerst een kleedjesmarkt plaats. Ouders van kinderen die het leuk vinden om mee te doen, kunnen zich aanmelden via de website van De Spil. Inwoners van Nieuwleusen en omstreken kunnen dan op zaterdag 4 maart kosteloos de kleedjesmarkt bezoeken. Op diezelfde dag wordt er in de avond een grote kinderdisco georganiseerd (groep 6, 7 en 8) en aansluitend een Teenage Party (12 t/m 16 jaar) met DJ en discoverlichting.

Volgens Keijzer is er onder deze doelgroep grote behoefte aan dit soort avonden, waar de jeugd elkaar onder leuke én veilige omstandigheden kan treffen. Wanneer deze avond aanslaat, dan zullen De Spil en Saam Welzijn deze avonden iedere maand organiseren.

Net buiten de voorjaarsvakantie valt het gloednieuwe Lifestyle Event ‘’Stralend Gezond’’. Dit evenement zal plaats vinden op zaterdagavond 17 maart in De Spil. Deze avond krijgen vrouwen (en heren) wanneer ze het leuk vinden, tips over hoe jij je huid goed kan verzorgen, welke kleding en welke kleuren jouw er als beste uit laten zien en leren bezoekers bijvoorbeeld over welke voedingsmiddelen je dagelijks kan eten, zodat je energiek en goed in je vel zit.

Meer informatie over deze en andere voorjaarsactiviteiten tref je aan op https://www.despilnieuwleusen.nl/ of via de APP van De Spil.