S.V. Nieuwleusen krijgt zicht op koppositie

0
37
S.V. Nieuwleusen krijgt zicht op koppositie

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen moest zaterdag 4 maart afreizen naar PH in Almelo afreizen. Thuis verloor S.V. Nieuwleusen ongelukkig nadat het verzuimde de kansen af te maken. Vanmiddag leek dit scenario zich weer te ontvouwen maar een strijdlustig en hard werkend S.V. Nieuwleusen nam vanmiddag de 3 punten mee uit Almelo.

De vele bezoekers uit Nieuwleusen die meegereisd waren naar Almelo kregen een vermakelijk duel voorgeschoteld. S.V. Nieuwleusen kwam zeer sterk uit de startblokken met 2 honderd procent kansen. Eerst was het Thomas Koobs die geheel vrij vanaf links op de keeper kon afgaan maar hij verzuimde te stiften waardoor de keeper redding kon brengen met zijn voeten. Daarna was het Leon de Raad die vrij op kon stomen richting de keeper, maar zijn schot belandde ook op de keeper. In de 20e minuut trok Roy Bollemaat volgens scheidrechter O’Niel aan de noodrem na een slordigheidje van Saake Malestein. Heel Nieuwleusen protesteert maar de bal gaat op de stip. De handige spits Hesselink weet wel raad met de trap vanaf 11 meter en schiet PH tegen de verhouding in op 1-0.

S.V. Nieuwleusen voert de druk nog meer op en Bas Evenboer, Saake Malestein en Roy Bollemaat zijn dichtbij de gelijkmaker. Op slag van rust weet Randy Vink de bal te ontfutselen en een verdediger neemt een sliding waarop Randy gretig het kunstgras zoekt. De scheidsrechter is onverbiddelijk, penalty voor S.V. Nieuwleusen. Roy Bollemaat mag aanleggen en schiet de bal scherp genoeg in de hoek waardoor de keeper er net niet bij kan. In de 44e minuut wordt de stand gelijk getrokken.

Na rust is het wederom S.V. Nieuwleusen dat laat zien deze wedstrijd te willen winnen. PH probeert het spel te vertragen en dood te leggen, maar S.V. Nieuwleusen laat zien dat het snel volwassen is geworden in deze klasse en laat zich niet provoceren. In de 55e minuut wordt Randy diep gestuurd en omspeelt de keeper, een verdediger weet de bal nog op de doellijn te keren, maar Leon de Raad kan de bal met de borst opvangen en schiet de bal hard binnen, 1-2. Hierna moet PH de verdedigende stellingen verlaten en krijgt S.V. Nieuwleusen grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien via Randy Vink, Jille Brinksma  en Tom Vasse. PH voert de druk op waardoor het tot de laatste minuut spannend blijft, waarin de S.V. Nieuwleusen spelers zich continu voor de bal werpen en vechten als leeuwen, waardoor keeper Tim Hoogenkamp niet één echte redding hoeft te verrichten deze middag.  De dik verdiende 3 punten gaan mee in de bus naar Nieuwleusen.

Gramsbergen won deze middag van koploper Dos’37 waardoor het ongekend spannend wordt aan de kop. S.V. Nieuwleusen is de koplopers tot op 3 punten genaderd.

Zaterdag 11 maart speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis op het Klaverblad tegen S.C. Elim. Dinsdagvond 7 maart om 20.00 uur speelt de jeugd t/m 21 jaar voor de Beltona competitie thuis tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Kampen.

Scoreverloop

20e min. : 1-0 (Pen.) Sam Hesselink
44e min. : 1-1 (Pen.) Roy Bollemaat
55e min. : 1-2 Leon de Raad

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Nemo Hekkert, Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad
Middenveld: Stijn Hoekstra(63e min. Tom Vasse), Sander Bollemaat, Reinier Meijerink(83e min. Roy in ’t Veld), Thomas Koobs
Aanval: Bas Evenboer, Randy Vink (72e min. Jille  Brinksma)