Thijs Westenbrink maakt eerste meters op de START motor

0
18
Thijs Westenbrink maakt eerste meters op de START motor

NIEUWLEUSEN – Een week geleden heeft Thijs Westenbrink getekend bij START-racing om dit jaar op de blauwe Yamaha R6 uit te komen in de IDC Procup 600 klasse. De 15 jarige Dalfsenaar, die vorig jaar reed om de R3 Cup is blij dat hij dit jaar op de zwaardere START motor mag rijden.

Een paar dagen later kwam dan voor hem het moment waar hij al weken naar uitgekeken had. Het starten van en de eerste meters maken op de blauwe R6. En dat dan ook nog op het circuit Ricardo Tormo nabij Valencia. Een circuit dat Westenbrink alleen kende van de Play Station.

Thijs Westenbrink over de eerste meters voor START-racing: “Het ging boven verwachting goed. Vrijdag was het vooral de motor leren kennen. Daarna elke sessie de rondetijden wat verbeterd. Ik heb een goed gevoel met de motor gekregen.”

Over zijn eerste ronde op vrijdag deed hij 1.52 minuut. Nadat de vering enigszins aangepast was aan de rijstijl van de Dalfsenaar eindigde hij de dag in een 1.49.5. Het team benutte deze trainingsdriedaagse vooral om de motor zo goed mogelijk af te stemmen op de coureur. Na nog wat kleine aanpassingen sloot Westenbrink de zaterdag af in 1.47.055. Net niet in de 1.46 waar hij op gehoopt had, maar hij reed wel mooie constante rondetijden.

Zondag was de laatste trainingsdag, het was wat kouder en het waaide wat harder, zodat het even duurde voordat Westenbrink weer in zijn ritme kwam. In de laatste ochtendsessie verbeterde hij toch nog zijn rondetijd in 1.46.7. Zondagmiddag reden de bijna 25 deelnemers aan dit trainingsweekend nog een korte wedstrijd. Westenbrink wist hier als zesde te finishen.

Westenbrink heeft laten zien dat hij zich prima vermaakt op de Yamaha R6, team en coureur keren dan ook tevreden terug. Nu is het klaar maken voor de eerste echte race op zaterdag 8 april op het TT-circuit van Assen. Voorafgaand aan deze wedstrijd zullen er op vrijdag nog een aantal trainingssessies verreden worden.

De teampresentatie van START-racing, met de nieuwe coureur uit Dalfsen, is op vrijdagavond 24 maart vanaf 20.30 uur in het clubgebouw van de motorclub Nieuwleusen aan de Bosmansweg.