NIEUWLEUSEN – Het was een hele zit op sportpark Hulsterlanden. Halverwege de eerste helft kon arbiter Ton Slag niet verder. De aanwezige KNVB-arbiter Heine Drenth nam onder goedkeuring van beide partijen na zo’n 3 kwartier pauze het stokje over.

Het duel werd in de 21e minuut stilgelegd net nadat USV op voorsprong was gekomen. Havelte zat eigenlijk best goed in de wedstrijd toen na een snelle aanval via Wouter Smudde en Dennis van der Veen captain Thijmen Stegeman werd vrijgespeeld. Doelman Stan de Vos was kansloos (1-0). Waarna beide ploegen vervroegd de kleedkamer opzochten. USV kwam er als beste uit. Thijmen Stegeman rondde fraai af met het hoofd, maar de vlag was omhoog. Even later schoot Wouter Smudde net over. Daarna werd het er niet vriendelijker op. Met opnieuw het nodige oponthoud. In de extra tijd kwam Niels Kappert een teenlengte tekort om de USV-voorsprong te verdubbelen. Een dure misser omdat Havelte met de laatste bal van de eerste helft langszij kwam. Doelman Martijn Scheper leek de situatie meester, maar werd alsnog geklopt door de inzet van Rens Lotze (1-1).

Na rust was de wedstrijd lange tijd in evenwicht. Beide ploegen kregen weinig kansen. In de 67e minuut was USV dichtbij na een kopbal van Max Schaeffer. Doelman De Vos was al geklopt, maar kreeg hulp van de lat. Het laatste kwart van de wedstrijd was voor USV. Mede dankzij de invallers. Good old Rick Timmerman (37) toonde zijn nog altijd aanwezige klasse terwijl Jort Kouwen (18) over rechts voor veel dreiging zorgde. In de 85e minuut leverde dat de beslissing op. Na wat duw- en trekwerk in de zestien met Mart Bekker, meende de Havelte-verdediger recht te hebben op een vrije trap en pakte alvast de bal onder de arm. Hands, penalty en de nodige protesten. Daar trok Thijmen Stegeman zich niks van aan en bezorgde USV vanaf de stip de late winst in een hele gekke wedstrijd.

Zondag speelt USV opnieuw thuis. Dan is Makkinga de tegenstander. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.