GRAMSBERGEN – Na een spannende wedstrijd in de top van de 2e klasse J deelden Gramsbergen en S.V. Nieuwleusen de punten. Beide ploegen bewezen dat een 0-0 wedstrijd ook erg aantrekkelijk kan zijn.

S.V. Nieuwleusen startte met Tom Vasse in de basisformatie. Stijn Hoekstra moest zijn plek op het middenveld vandaag afstaan aan de van een blessure herstelde Vasse.

Vooraf aan dit duel waren de verwachtingen om de bovenste plaatsen in deze competitie hooggespannen.

In een enerverende eerste helft was scheidsrechter Henon een aantal keren bepalend met enkele discutabele beslissingen. Meteen al na zes minuten negeerde hij de claim om een strafschop na een vermeende handsbal in het strafschopgebied van de thuisploeg. Ook een terugspeelbal die keeper Kosters oppakte liet hij onbestraft.

Hoewel geen van beide ploegen na drie kwartier spelen echt aanspraak maakte op een voorsprong was de ploeg van Jeroen Elzinga wel de bovenliggende partij. Echt uitgespeelde kansen leverde het echter niet op, afgezien van een schot op de paal van de overal aanwezige Tom Vasse.

Aan de andere kant moest ook Tim Hoogenkamp een enkele keren alert optreden om een achterstand te voorkomen.

Op slag van rust kwam Gramsbergen met de schrik vrij. De toegekende vrije trap werd door Roy Bollemaat rakelings naast geschoten.

Na de thee probeerde Nieuwleusen het initiatief meteen weer te pakken. In een van de tegenaanvallen was het nu Gramsbergen dat een strafschop claimde. Ook nu werd de roep genegeerd door de arbiter.

De wedstrijd die vooral een slag op het middenveld was, werd naarmate de tijd verstreek spannender. Waar de defensie van Nieuwleusen alle zeilen bij moest zetten om Seinen en Houtman van scoren af te houden, was de ingevallen Jille Brinksma gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. In de 75e minuut leek Jille de openingstreffer te maken. Helaas voor hem en de grote groep meegereisde Nieuwleusenaren werd deze treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Onterecht zo bleek later uit de beelden.

Gramsbergen probeerde de wedstrijd te kantelen en voerde de druk op. Ook de ploeg van scheidende trainer Rahantonam kwam niet tot scoren. Zelfs op het moment dat Tim geklopt leek, redde Roy Bollemaat al glijdend op de doellijn.

Spannende bleef het tot het laatste moment. Met een schot dat via de paal naast ging, was Jille opnieuw dicht bij een treffer. Inmiddels in blessuretijd schreeuwde heel Nieuwleusen weer om een strafschop. Ook nu liet leidsman Henon doorspelen en vond het geen overtreding. Helaas moest Jille na deze actie wel zijn goede invalbeurt vroegtijdig beëindigen en het veld geblesseerd verlaten.

Diep in blessuretijd leverde een uitbraak van de groen-witten nog een gevaarlijke vrije trap op voor Gramsbergen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals deze was begonnen, maar was het deze middag nooit saai op sportpark ‘t Hoge Holt.