S.V. Nieuwleusen MO11 kampioen

0
11
S.V. Nieuwleusen MO11 kampioen
vlnr.: Anke Uilen, Lyse Meijer, Silke van Raalte, Esmee Brinkman, Lisa Beltman, Yvon Kuiper, Sam Goutbeek, Maureen Blonk, Marit Stokvis en Fleur Snoeijer

NIEUWLEUSEN – Na het behaalde kampioenschap tijdens de winterstop van de zaalcompetitie, stappen de meiden van MO11 eind januari het veld weer op. Ze hebben een reeks van 7 wedstrijden voor de boeg binnen een gemengde competitie. Bijna elke zaterdag, zodra de tegenstanders ons in de gaten krijgen horen we: ‘Ha jongens, dit wordt een makkie! ‘t Zijn maar meiden!’

Het eerste kwartier van elke wedstrijd is het even wakker worden, de tegenstander aftasten, de spieren warm laten lopen en elkaar weten te vinden in het veld. Maar als iedereen eenmaal z’n plekkie heeft gevonden, sluiten de dames het net en drijven de tegenstanders als een koppeltje schapen naar hun eigen helft. Met die enkeling die daar doorheen breekt, werkt de verdediging of de doelvrouw alsnog vakkundig af. De groepsapp begint om de paar minuten te piepen en de thuisblijvers weten: MO11 is weer op dreef en maakt goal na goal.

En eerlijk is eerlijk, een ‘een makkie’ wordt het: na 5 wedstrijden te hebben gespeeld staan de meiden met een verpletterend doelsaldo van 43 punten bovenaan in de competitie. Het aantal tegendoelpunten blijft steken op een magere drie.

Ze maken zich op voor de naar verwachting moeilijkste wedstrijd tegen de nummer 2 in de lijst, als de winterse buien sneeuw in het eten gooien. De KNVB gooit deze krachtmeting er helaas uit.

De laatste wedstrijd weten ze het eigenlijk wel: ze zijn al kampioen voordat ze ook nog maar een bal hebben aangeraakt. Maar dit is een team met een goede teamspirit en de dames gaan niet voor half werk. Als ze dan kampioen worden, dán het liefst ook ongeslagen. De heren van Gramsbergen hebben ze al eerder ontmoet en ze weten dus dat zij een stel bliksemsnelle spitsen hebben die telkens gedrieën komen aanstormen. En ook hun keeper weet de bal uit zijn goal te houden. Dit zal geen ‘makkie’ worden. Het gebruikelijke kwartiertje op stoom komen zit er vandaag niet in, de meiden gaan direct volle bak. En al duellerend lukt het: ook deze jongens komen op een gegeven moment nog nauwelijks over de middellijn. Het fluitsignaal klinkt: het is ze gelukt! MO11 is ongeslagen kampioen van de derde fase.

Na afloop kijken we een beetje vooruit op de komende 4e fase, die ze zullen spelen in een hogere klasse. ‘Hebben jullie een goed voornemen?’ Er komt een zekere vastberadenheid over de dames en een van hen verwoordt wat de anderen denken: ‘Ja! Elke keer dat we het veld op komen zeggen we ‘Ooh meiden, dit wordt een makkie! ’t Zijn maar jongens!’