USV opvallend productief tegen Makkinga: 4-0

0
20
USV opvallend productief tegen Makkinga: 4-0
Na rust zette USV de nodige druk op de Makkinga-verdediging. Tekst: Ben Schuurman

NIEUWLEUSEN – Na bijna een half uur spelen zorgde USV-aanvoerder Niek Ekkelenkamp voor het absolute hoogtepunt van de middag. Zijn even onverwachte als verwoestende uithaal van ruim 20 meter sloeg als een granaat in achter de totaal verraste Makkinga sluitpost Roelof Bethlehem (1-0). Meteen ook de ruststand. Toch waren in die voor de rest matige eerste helft eigenlijk de beste kansen voor de in degradatiegevaar verkerende Friezen.

Na de pauze trok USV de wedstrijd snel naar zich toe. Spelmaker Frank Kuiper maakte na zeven weken afwezigheid zijn rentree en bracht direct meer rust en lijn in het spel van USV. In de 55e minuut verdubbelde USV de voorsprong. Arbiter Boland zag de overtreding van de gasten, maar paste slim de voordeelregel toe. Daardoor kon Max Schaeffer over rechts verder. Zijn nauwkeurige voorzet werd afgerond door Thijmen Stegeman (2-0). Rond het uur leek USV definitief door te drukken. Maar Makkinga kwam met de schrik vrij uit het stevige offensief. Dirk Jan Jansen zag zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel en aan de overkant waren de gasten zowaar nog dichtbij de aansluitingstreffer. Doelman Martijn Scheper kon de klutsbal net voor de lijn onderscheppen. Jort Kouwen zorgde in de 82e minuut voor de definitieve beslissing na maatwerk van Frank Kuiper (3-0). In de slotseconden maakte Dennis van der Veen het kwartet vol voor USV door bij de verste paal een corner van Thijmen Stegeman binnen te knikken (4-0). Door deze, voor USV begrippen, ruime winst werd de tweede plaats op de ranglijst geconsolideerd.

Die positie staat komende zondag op het spel in een rechtstreeks duel in en tegen naaste achtervolger Ruinerwold. Aanvang 14.00 uur.