Clubhuis MC Nieuwleusen toneel van rijderspresentatie

0
36
Clubhuis MC Nieuwleusen toneel van rijderspresentatie

NIEUWLEUSEN – Vrijdagavond is het race seizoen 2023 ingeluid met de teampresentatie van Start-racing. Thijs Westenbrink de nieuwe rijder presenteerde zich aan het publiek samen met de Leon Stolte die dit seizoen gepromoveerd is naar het SRTD-racing.

Berry Klein, voorzitter van Start, vertelde over de plannen voor 2023. Hij was blij met Thijs Westenbrink weer een coureur uit de regio te hebben

binnengehaald en verwacht de komende twee seizoen een flinke progressie van deze jongeling uit Dalfsen.

Westenbrink zal dit seizoen starten in de Procup 600 en afhankelijk van zijn tijden zal na uiterlijk drie wedstrijden worden bekeken of hij in deze klasse blijft rijden of overstapt naar de Supersport 600, de hoogste klasse in het IDC.

Over de samenwerking met SRTD was de voorzitter positief gestemd, het gezamenlijk optrekken tijdens de trainingsdriedaagse in Spanje is goed bevallen en rijders en teams vullen elkaar goed aan. Het is de bedoeling dat aankomend racetalent eerst een tweetal jaren onder de hoede van Start racing gaat rijden waarna de stap naar het Drentse team gemaakt kan worden. Met SRTD Pearl Gebben racing moeten de rijders dan doorgroeien naar het IDM waarna ze hopelijk nog een stap kunnen maken.

Rene Moorman, commercieel manager van SRTD, kon dit allemaal beamen en was blij met de samenwerking.

Thijs Westenbrink was blij met zijn contract bij Start voelde zich in Spanje meteen op zijn gemak bij het team. Ook op de blauwe Yamaha R6 liet hij in drie dagen heel veel progressie zien met telkens snellere rondetijden.

In het kader van de samenwerking met SRTD was het hierna de beurt aan Leon Stolte uit Nieuwleusen die vorig jaar nog op de blauwe motor van Start reed en dit seizoen dus overstapt op de oranje Yamaha van SRTD. Hij was ook met een goed gevoel teruggekomen uit Spanje en hoopt dit seizoen mee te strijden in de top van de Supersport 600.

Finn de Bruin, teamgenoot van Leon bij SRTD, was ook aanwezig en verwacht ook net Stolte dat de beide rijders elkaar kunnen versterken zowel in als op de baan. Wie weet zit er wel een keer een 1-2 in.

Voor de drie coureurs kan het niet snel genoeg 8 april zijn, wanneer de eerste race wordt verreden. Op vrijdag 7 april worden er eerst nog een aantal trainingssessies afgewerkt om op raceday goed aan de start te kunnen verschijnen.