Slap begin breekt USV op in Ruinerwold

0
21
Slap begin breekt USV op in Ruinerwold
De eerste helft in Ruinerwold was voor de thuisploeg. Na rust was USV de bovenliggende partij. Hier wint Frank Kuiper in de lucht. Foto: Peter Meijerink

RUINERWOLD – Overal te laat. Linies uit elkaar. En vooral onvoldoende weerbaar tegen de fysieke kracht van de thuisploeg. USV begon veel te slap aan het duel tegen Ruinerwold, met als inzet de tweede plaats op de ranglijst.

Vanaf de aftrap stond USV onder druk. In de 12e minuut kwam de voorsprong van Ruinerwold dan ook niet uit de lucht vallen. Een fraaie treffer. Jurrian Nijmeijer nam een voorzet van Chiel Kooiker ineens op de schoen bij de verste paal (1-0). USV kwam nog steeds niet in het stuk voor toen in de 36e minuut opnieuw Jurrian Nijmeijer met een leep wippertje de voorsprong verdubbelde (2-0). Pas in de 41e minuut deed USV van zich spreken. De inzet van Jort Kouwen scheerde over de lat. Intussen was het duel er niet vriendelijker op geworden. Arbiter Bergsma had al een paar kaarten uitgedeeld, toen het grote strooien nog moest beginnen. Na wat gooi- en smijtwerk bij de zijlijn mocht eerst Bas Chierandjoe vertrekken. Tegenstander Kevin Loof kwam weg met geel. Maar kon even later alsnog vervroegd douchen na een tweede gele prent. In deze hectische minuten voor de pauze had Dennis van der Veen het laatste woord. Met een gedrukt schot na een afvallende bal zorgde hij voor een 2-1 ruststand.

Met tien tegen tien nam USV na rust overtuigend de touwtjes in handen. Ruinerwold moest ver terug. Weer Dennis van der Veen was met een kopbal heel dicht bij de gelijkmaker. En een knal van Dirk Jan Jansen spatte uiteen op de vuisten van doelman Van het Hoge. Niels Kappert kon de rebound net niet de juiste richting meegeven. Met een aantal verse krachten bleef USV het proberen, maar het stug verdedigende Ruinerwold gaf in een enerverende slotfase geen grote kansen meer weg. En begroette dan ook met veel gejuich het eindsignaal. Want ondanks een prima tweede helft, slaagde USV er niet in de voor rust opgelopen schade te repareren. Zo werd Ruinerwold de grote winnaar van deze speelronde omdat ook koploper Olyphia punten morste.

Die ploeg is zondag de tegenstander van USV. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.