NIEUWLEUSEN – Op een winderig sportpark Het Klaverblad werd zaterdag 25 maart de topper in de 2e klasse J gespeeld. In een boeiende wedstrijd, onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Rouwenhorst, werden de punten verdeeld en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, waarmee DOS ’37 de koppositie behoudt.

Topper tussen S.V. Nieuwleusen en DOS’37 eindigt onbeslist

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en lieten zien dat de koppositie op het spel stond. In het begin voetbalt DOS iets makkelijker dan de thuisploeg waardoor S.V.  Nieuwleusen direct vol aan de bak moet. Het eerste gevaar komt dan ook van DOS dat via een vrije trap direct gevaarlijk wordt, maar Tim Hoogenkamp reageert alert.

Veel te snel krijgt S.V. Nieuwleusen de eerste tegenslag te verwerken. Randy Vink moet er al in de achtste minuut af met een hamstringblessure. Hij wordt vervangen door JO19-junior Tieme Brinksma.

In de 15e minuut is het raak, DOS zet goed door op rechts en Roy Bollemaat grijpt net te laat in, waarna Sander Thomas de voorzet simpel binnenschiet: 0-1 voor de gasten uit Vriezenveen. S.V. Nieuwleusen voetbalt in deze fase moeilijk onder de druk van DOS uit en speelt daardoor de bal erg gehaast naar voren. De thuisploeg moet alle zeilen bijzetten om DOS niet in het spel te laten komen wat de kwaliteit van het spel niet ten goede komt. Toch komen er wel wat kansen voor de thuisclub, met name uit standaard situaties. Halverwege de eerste helft dacht menigeen dat Bas Evenboer de bal uit een corner strak binnenkopte. De beroering van het net zorgde voor gejuich op de tribune maar helaas, de bal ging via het zijnet naast. Ook de wind had zijn aandeel in deze kansen want een vrije trap van Ruben Brinkman, welke bedoeld was bij de tweede paal, zou er bij de eerste paal zomaar invliegen.

Ook DOS krijgt af en toe zijn kansen. Het is wederom Tim die knap redt uit een corner. En even later moet Tom Vasse aan de noodrem trekken om een veelbelovende aanval  te onderbreken. Hij krijgt hiervoor geel.

Op slag van rust is het toch ineens S.V Nieuwleusen dat langszij komt. Nadat het thuispubliek eerst nog schreeuwt om een strafschop na een overtreding op de goed doorgelopen Tieme, kan Thomas Koobs de bal uit de scrimmage binnenschieten. Met een 1-1 tussenstand wordt de kleedkamer opgezocht.

S.V. Nieuwleusen komt prima uit de kleedkamer. Het team komt met de borst vooruit en meer zelfvertrouwen het veld weer op wat terug te zien is in het spel. Er wordt nu meer gecombineerd en wanneer je dan ook nog met dezelfde intensiteit de duels ingaat als in de eerste helft, krijgt de tegenstander het vanzelf lastig. DOS had hier dan ook duidelijk moeite mee. Het blijft een goede en gevaarlijke ploeg maar lieten zich op inzet wel aftroeven door de thuisploeg. Elke afvallende bal werd veroverd door S.V. Nieuwleusen. Af en toe krijgt DOS wel zijn kansen maar de energie zag je langzaam wegvloeien.

Echt grote uitgespeelde kansen voor beide ploegen blijven uit maar richting het einde van de wedstrijd legt de scheidsrechter de bal op de stip, strafschop voor S.V. Nieuwleusen. Reinier Meijerink mag aanleggen om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Helaas krijgt hij de bal niet langs keeper Nitert en blijft het 1-1.

In het resterende kwartier probeerden beide ploegen nog wel voor de winst te gaan maar DOS lijkt het meest tevreden met een gelijkspel en zet niet echt meer aan. S.V. Nieuwleusen houdt de druk er vol op maar dit resulteert niet meer in kansen. Al met al een terechte uitslag van een boeiend duel in de top van de tweede klasse J.

De volgende wedstrijd van S.V. Nieuwleusen is op zaterdag om 14:45 uur uit tegen De Zweef uit Nijverdal. Maandagavond om 20.00 uur speelt het team tot met 21 jaar in Zwolle tegen ZAC.

Scoreverloop

15’: 0-1 Sander Thomas

45’: 1-1 Thomas Koobs