Koninklijke Onderscheiding voor Marinus Kremer

0
32
Koninklijke Onderscheiding voor Marinus Kremer (Lid in de Orde van Oranje Nassau)

NIEUWLEUSEN – Op woensdag 29 maart 2023 kreeg de heer Marinus Kremer (78 jaar) uit Nieuwleusen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Erica van Lente. Dit gebeurde tijdens een receptie ter gelegenheid van Marinus’ 50-jarig jubileum als bestuurslid van Muziekvereniging Crescendo-Excelsior. Het opspelden van de onderscheiding vond om 16.30 uur plaats in het verenigingsgebouw van de muziekvereniging.

In maart 2023 was de heer Kremer 50 jaar bestuurslid van de Muziekvereniging Crescendo-Excelsior uit Nieuwleusen. De heer Kremer is 70 jaar lid van deze vereniging en neemt al ruim 40 jaar het penningmeesterschap voor zijn rekening. Naast het bijwonen van de maandelijkse bestuursvergaderingen houdt hij de financiële administratie op orde. De oud papier actie is de grootste inkomstenbron en noodzakelijk voor het voortbestaan van de vereniging. De heer Kremer doet er alles aan om de financiële positie van de vereniging gezond te houden.

Als vrijwilliger zorgt hij ervoor dat de inzameling en het ophalen van oud papier in goede banen wordt geleid. Ook heeft hij in zijn vrije tijd meegewerkt aan het realiseren van het verenigingsgebouw in 1975, gevolgd door twee grote uitbreidingen in 1997 en 2006/2007. Daarnaast ziet hij toe op het onderhoud van het gebouw en de instrumenten.

Binnen het bestuur wordt de heer Kremer gezien als de spil van de vereniging en is zijn inzet van grote waarde. Hij werd vandaag in het zonnetje gezet en onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.