USV klopt koploper Olyphia 2-1

0
29
USV klopt koploper Olyphia 2-1
Dennis van der Veen, gelegenheidsspits van USV, voert de druk extra op

NIEUWLEUSEN – Na het verlies van vorige week tegen Ruinerwold boekte USV in een tumultueuze wedstrijd tegen koploper Olyphia uit Noordwolde een verdiende 2-1 overwinning.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter van Lune stond er met name van Olyphia-kant, in een prachtig zonnig maar koud decor, buitengewoon veel druk op deze topper. Waarom de spanning bij de bezoekers uit Noordwolde zo vaak opliep is nauwelijks te verklaren maar de scheidsrechter had in de eerste helft de handen vol aan het uitdelen van prenten aan de spelers van het team van trainer/coach Frans Nijeholt. Uiteindelijk mocht Olyphia blij zijn dat het uiteindelijk bij twee rode kaarten van Kevin de Jong en aanvoerder Jordy de Jong bleef na het torpederen van de talentvolle JO-19 spits Jort Kouwen van USV.

Na het vertrek van deze spelers wist USV zich nauwelijks raad met deze unieke overtalsituatie. Kansen werden er niet of nauwelijks gecreëerd en het meest gevaarlijke moment voltrok zich vlak voor rust voor het doel van Martijn Scheper. Het schot van Max Kroon werd uitstekend door de betrouwbare doelman gepareerd.

Zo’n vier minuten na rust kwam de koploper toch nog verrassend op voorsprong. De ingevallen USV-routinier Sander Schaeffer kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand en arbiter van Lune wees direct en gedecideerd naar de stip. Givano Martha, die de dans van een rode kaart na een grove overtreding in de eerste helft ontsprong, wist zich met dit buitenkansje wel raad en verschalkte keeper Scheper, 0-1.

USV ging echter niet bij de pakken neerzitten en verhoogde hierna de druk op de verdediging van Olyphia. Dat had in de 71e minuut ook succes toen Sander Schaeffer met een prachtig afstandsschot doelman Nando Flobbe verraste, 1-1.

De thuisploeg rook dat er meer in zat en jeugdspeler Robin Borger, net ingebracht door USV-coach Mathijs van Faassen, was uiteindelijk de gevierde man omdat hij op aangeven van Frank Kuiper, in de 83e minuut de winnende treffer in de touwen schoot (2-1).

Volgende week is USV vrij. De week erna (zondag 16 april) staat de altijd beladen derby in en tegen Balkbrug op het programma.