NIJVERDAL – Zaterdag 1 april speelde S.V. Nieuwleusen in Nijverdal met 2-2 gelijk tegen De Zweef. Door de afwezigheid van Randy Vink speelde Reinier Meijerink in de punt van de aanval en nam Stijn Hoekstra zijn plaats op het middenveld in.

(Advertentie)

Op het kunstgras begonnen de gasten goed aan de wedstrijd. S.V. Nieuwleusen kreeg veel ruimte en direct al enkele kansjes. De grootste kans was al in de 5e minuut voor Saake Malestein. Hij kopte de bal uit een corner hard in maar, de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald. Gaandeweg de 1e helft kwam er steeds meer zand in de motor van de Nieuwleusenaren. Het was rommelig, er werd veel balverlies geleden en ook de passes kwamen niet aan. Tim Hoogenkamp bracht redding door een hard schot fraai met de vingertoppen over het doel te tikken. In de 39e minuut kwam de thuisclub op voorsprong, een indraaiende vrije trap werd door Benjamin Souverijn achter Tim Hoogenkamp gekopt. Vlak voor rust kreeg Bas Evenboer nog een goede kans, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Al vrij snel in de tweede helft maakten de oranjehemden de gelijkmaker. Thomas Koobs kreeg net buiten de 16 de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit, via binnenkant paal ging de bal tegen de touwen. Tien minuten na rust probeerde Jeroen Elzinga met enkele wissels de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Tieme Brinksma en Roy in ’t Veld kwamen erin voor Stijn Hoekstra en Ruben Brinkman. Enkele minuten daarna kreeg S.V. Nieuwleusen een flinke tegenvaller te verwerken. Leon de Raad maakte een lichte overtreding en kreeg hiervoor de gele kaart. Enkele minuten kreeg hij na een overtreding zelfs zijn 2e gele kaart en moest dus het veld verlaten. Ook met tien man werd er het doel van De Zweef gezocht. Tieme Brinksma kreeg enkele goed kansen, maar ook De Zweef werd steeds gevaarlijker. Een afstandsschot werd goed gered door Tim en ook Nemo Hekkert bracht redding. Vlak voor tijd leek De Zweef de wedstrijd winnend af te sluiten. Roy in ’t Veld trok aan de noodrem op het randje van het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Roy ten Dam wist wel raad met dit buitenkansje. In een hectische slotfase zette S.V. Nieuwleusen alles op alles om de gelijkmaker te forceren en dit lukte. Een vrije trap werd door Roy Bollemaat prachtig binnengeschoten

De komende 2 weken is S.V. Nieuwleusen vrij. Op zaterdag 22 april staat de thuiswedstrijd tegen Den Ham op het programma.