Winnaar fotowedstrijd gemeentemagazine gemeente Dalfsen bekend

0
27
Winnaar fotowedstrijd gemeentemagazine gemeente Dalfsen bekend

DALFSEN – Maud Eijkekamp wint met haar foto van het uitzicht vanuit uitkijktoren De Stokte de eerste prijs van de fotowedstrijd van de gemeente Dalfsen. Maud haar foto komt dit jaar op de cover van het gemeentemagazine en ze wint een waardebon. De tweede prijs is gewonnen door Hans de Weerd en de derde prijs is voor Jeroen Halman. Ook zij ontvangen een waardebon en een plekje in het gemeentemagazine dat straks op de mat valt bij alle huishoudens in de gemeente Dalfsen.

Dit jaar was er geen thema gekoppeld aan de fotowedstrijd. We vroegen de deelnemers om met de foto’s te laten zien waarom het zo fijn wonen is in de gemeente Dalfsen. Uit een selectie van ruim 100 inzendingen mocht de jury, bestaande uit raadslid Ingrid Kappert en medewerkers Rian Hofstede en Mirjam Meijer een keuze maken.

Eerste prijs

Het is niet de eerste keer dat Maud Eijkekamp uit Oudleusen meedoet met de fotowedstrijd. Ze zag haar foto al eens eerder terug in het gemeentemagazine van de gemeente Dalfsen. Het is wel de eerste keer dat zij hiermee een prijs wint. En wel de eerste prijs! Maud omschrijft zichzelf als een hobbyfotograaf, waarbij ze een voorkeur heeft voor natuurfotografie. Dit is terug te zien in de prijswinnende foto. Het prachtige uitzicht op de Vecht vastgelegd vanaf de uitkijktoren bij De Stokte.

Tweede prijs

De tweede prijs is gewonnen door Hans de Weerd uit Dalfsen met zijn panoramafoto van Huis Den Berg. Het panorama toont de weidsheid rondom Huis Den Berg. Hans fotografeert al vele jaren. Van zijn eerste salaris kocht hij zijn eerste fotocamera. Waar Hans voorheen vaak landschapsfoto’s maakte, zoekt hij nu steeds meer de kleine wereld op door details te fotograferen.

Derde prijs

Jeroen Halman uit Lemelerveld gaat geregeld met zijn fotocamera op pad. Tijdens één van zijn wandelingen maakte hij zijn foto van Lemelerveld in de herfst. Deze foto toont de mooie lichtinval en doet volgens de jury denken aan een schilderij.

Nog meer mooie foto’s

Er zijn veel goede foto’s ingestuurd, deze foto’s zijn terug te zien in het gemeentemagazine en worden gebruikt voor campagnes, de website en onze social media kanalen. Welke dat zijn geworden, dat blijft nog even een verrassing. Het magazine komt eind juni uit.