De prestaties van Loopgroep AG’85 van de afgelopen week

0
10
De prestaties van Loopgroep AG'85 van de afgelopen week

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij meerdere wedstrijden actief.

Bij de LEGiO-run in Grootegast nam Dennis Brandenburg deel aan de wedstrijd over 10 kilometer. Hij liep een tijd van 38.59 minuten.

De 12-dorpenloop is een estafetteloop die start op de atletiekbaan van AV NOP in Emmeloord. Via Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Urk, Espel, Creil, Rutten, Bant lopen de deelnemers weer terug naar Emmeloord. In elk dorp vindt een herstart plaats met per team een andere loper. Klaas Kisteman liep voor het team KLIF 18 Sport de etappe Urk-Espel over een afstand van 7,8 kilometer. Met een tijd van 27.46 minuten was hij de op een na snelste. In het eindklassement pakte hij met zijn team ook de tweede plaats.

De Ekiden is een marathon-estafette, waarbij een team van 6 lopers de totale afstand van de marathon aflegt. In Zwolle wordt jaarlijks een Ekiden georganiseerd, waaraan ook Loopgroep AG ’85 deelneemt. De AG-ers liepen achtereenvolgens: gastloper Mark Nijlant liep 5 kilometer in 23.37 minuten, daarna liep Marjan Meijerink 10 kilometer in 53.47 minuten, vervolgens Gerda de Groot 5 kilometer in 24.48 minuten, Karin Nijlant 10 kilometer in 56.23 minuten, Jan Beldman 5 kilometer in 20.56 minuten en uiteindelijk Albert Mussche 7,2 kilometer in 28.05 minuten (vierde tijd van alle deelnemers). Hiermee kwamen de AG-ers tot een totaaltijd van 3.27.39, waarmee ze zevende werden bij de Wedstrijd Mannen.

Daarnaast waren er nog enkele AG-ers die in een ander team liepen. Karlo Knipmeijer en Michel Wierbos liepen mee met het team van ACO Van Elderen Karlo Knipmeijer liep de 10 kilometer in 38.41 minuten en Michel Wierbos liep de 10 kilometer in 40.10 minuten. Met een totaaltijd van 2.49.00 werden zij eerste in de categorie Recreanten. Germien Krul deed mee met het vrouwenteam van de BB-lopers. Zij liep als slotloopster de 7,2 kilometer in 31.31 minuten. De BB-lopers Dames waren met een totaaltijd van 3.06.20 de snelste Vrouwenploeg.  Ronni Schuurman liep in een team van zijn werk de 5 kilometer in een tijd van 26.52 minuten.

Bij de Primera 4 Mijl in Hoogeveen liep Michiel Veldman de 6,4 kilometer in een tijd van 20.44 minuten, waarmee hij tweede werd bij de Mannen senioren. Met zijn tijd verbeterde hij zijn persoonlijk record met 36 seconden en nam hij het clubrecord 4 Engelse Mijlen over van Erwin Akekrman die in 2016 21.01 minuten had gelopen. Karlo Hoeve liep 24.18 minuten en Albert Mussche liep 24.28 minuten.