Hardleers USV verliest opnieuw van Balkbrug: 2-0

0
23
Hardleers USV verliest opnieuw van Balkbrug: 2-0
Balkbrug heerste in de duels. Hier delft Max Schaeffer het onderspit. Foto: Peter Meijerink

BALKBRUG – Op een sfeervol sportpark De Balk liet USV zien niks te hebben geleerd van de pijnlijke 0-3 thuisnederlaag eerder dit seizoen tegen Balkbrug.

De wedstrijd van zondag was een kopie van het heenduel. Vanaf de aftrap zat de thuisploeg vol in de duels om meteen spitsen Arne Dijkstra en Lennart Baas aan het werk te zetten. Dat ging lang niet altijd goed, maar dreigend was het steeds. USV bleef intussen volharden in het zoeken naar voetballende oplossingen. Die kwamen nauwelijks uit de verf omdat de thuisclub overal bovenop zat. USV-doelman Frank Kooiker had het een stuk drukker dan collega Sven Emmink aan de overkant. Pas vlak voor rust had USV iets van een opleving. Dennis van der Veen en Jort Kouwen liepen elkaar in de weg bij een kans. Even later besloot Dennis van der Veen tot een voorzet in plaats van voor eigen succes te gaan.

Ook na rust kwam USV in de duels tekort. In de 53e minuut kreeg Balkbrug loon naar werken. Na een corner kon Arne Dijkstra zo vrij als een vogel raak koppen (1-0). USV leek meteen te reageren via Max Schaeffer, maar keeper Sven Emmink bleef tot twee keer toe overeind. Na precies een uur verdubbelde Balkbrug de voorsprong via een treffer van Lennart Baas. Wel of geen buitenspel? De prima leidende arbiter Leuning zag geen reden de treffer te annuleren (2-0). Sein voor USV om meer risico te nemen, maar aanvallend was en bleef het volstrekt fantasieloos. Balkbrug was overal op het veld de baas. Niek Ekkelenkamp leek in blessuretijd de aansluiting nog te maken voor USV, maar zijn inzet werd gekeerd door de lat. Voor Balkbrug tijd om het vreugdevuurwerk te ontsteken. Het opnieuw volledig door Balkbrug afgetroefde USV stond erbij en keer ernaar.

Zondag gaat USV op zoek naar eerherstel. Dan komt VWC op bezoek. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.