S.V. Nieuwleusen en VV Den Ham in evenwicht

0
38
S.V. Nieuwleusen en VV Den Ham in evenwicht

NIEUWLEUSEN – Op het sportpark ’t Klaverblad trad het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen zaterdag aan tegen VV Den Ham. Ook de gasten brachten een mooie supportersschare mee zodat het een gezellige en drukke bedoening was rondom het hoofdveld.

S.V.  Nieuwleusen miste de geblesseerden spelers Randy Vink en Jille Brinksma. Tevens was linksback Leon de Raad geschorst, na zijn opgelopen rode kaart tegen De Zweef. Hij werd met verve vervangen door Roy in ’t Veld.
Na een eerste poging van Den Ham speler Ruben Kelder pakte S.V. Nieuwleusen het duel energiek aan. In de 9e minuut was het al raak toen Nemo Hekkert met een fijne pass Thomas Koobs op rechts bereikte. De voorzet van Thomas werd ietwat paniekerig in eigen doel geschoten door Randall van Haarst. Even later was Tom Vassse zelfdichtbij een 2-0 voorsprong, maar zijn inzet werd net voor de doellijn gekeerd door verdediger Rane Kootstra. Na 20 minuten golfde het spel steeds meer op en neer en werden ook de gasten dreigender. Uit een hoekschop van Joost Veurink kopte dan ook aanvoerder en ‘leider’ van het team Luuk Kuiper raak.
Veel doelrijke kansen leverde het na de gelijkmaker voor rust voor beide teams niet meer op.

In de tweede helft zorgde Den Ham-aanvaller Thomas Remmink voor nog wat gevaar door vanaf links met rechts uit te halen. Maar zijn schot miste de juiste precisie om het S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp moeilijk te maken.
Bij S.V. Nieuwleusen kwam Tieme Brinksma de aanvallende gelederen versterken.
S.V. Nieuwleusen probeerde meer zijn eigen spel te spelen en dat leverde een fors veldoverwicht op het laatste halfuur. Den Ham trok zich terug en daardoor werden de ruimtes kleiner. Ondanks de kleinere ruimtes kwamen er toch kansen voor S.V, Nieuwleusen. Eerst was het Tieme met een schot voorlangs en even later mocht Tieme alleen op VV Den Ham keeper Jeffrey Ekkel afgaan. Die laatste kwam helaas voor de thuisploeg als winnaar uit de strijd in het één tegen één duel. Een doelpunt van Reinier Meijerink werd resoluut afgevlagd door de VV Den Ham assistent scheidsrechter. Den Ham bleek duidelijk tevreden te zijn met een gelijkspel. En als ook een ‘best’ schot van de goed ingevallen Kris Tinholt gekeerd werd door de Den Ham goalie konden de gasten tevreden huiswaarts keren. De debutant in de tweede klasse heeft blijkbaar al een hele status afgedwongen.

Zaterdag 29 april wacht de uitwedstrijd tegen Enter Vooruit, die door de laatste twee wedstrijden te winnen naar de middenmoot klautert.

Scoreverloop

9e   min.:  1-0 Randall van Haarst (eigen doelpunt)
30e min.:  1-1 Luuk Kuiper

Doel : Tim Hoogenkamp
Achterhoede : Nemo Hekkert – Roy Bollemaat – Saake Malestein – Roy in ’t Veld (80e min. Kris Tinholt)
Middenveld : Stijn Hoekstra (55e min. Tieme Brinksma) – Ruben Brinkman – Thomas Koobs – Reinier Meijerink
Voorhoede : Bas Evenboer – Tom Vasse